Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Σεπ 2013

Με αφορμή τη συνάντηση της σχολικής συμβούλου των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων.




Αρ.Πρωτ 201
 
Ν. Ιωνία  26/9/2013
Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.
Toν τύπο.
 
Θέμα : Με αφορμή τη συνάντηση της σχολικής συμβούλου των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων.  Ομόφωνη ανακοίνωση του Δ.Σ.

Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι περιβόητες εγκύκλιοι για το ολοήμερο, επισήμανε όλες τις συνέπειες τους. Και πριν ακόμα προλάβουν να φτάσουν στα σχολεία τους στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική οι συνάδελφοί μας που αυθαίρετα μετακινήθηκαν εξ  αιτίας της εφαρμογής αυτής της εγκυκλίου, έρχονται να επιβεβαιωθούν κι όλα τα υπόλοιπα που είπαμε τότε.
Την Πέμπτη 26/9/2013, είχε συνάντηση η σχολική σύμβουλος των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων αυτής της περιοχής. Είχε προηγηθεί συνάντηση των σχολικών συμβούλων με το διευθυντή διεύθυνσης.
Μερικά από τα θέματα ήταν : Ολοήμερο, έκτακτες μακροχρόνιες απουσίες, κλπ
  • Για  το ολοήμερο προκρίνονται δυο «ιδέες». Ή καταργείται ώστε το σχολείο να λειτουργεί μέχρι τις δύο.  Ή σχολάει το πρωϊνό στις 12,30  και στις 1,15, ώστε με τις περισσευούμενες ώρες των συναδέλφων που έχουν τάξη και των ειδικοτήτων, να «λειτουργήσει» το ολοήμερο.
  • Αν απ΄ το σχολείο λείψει εκτάκτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος δάσκαλος για οποιοδήποτε λόγο (ασθένεια, κλπ), δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης, αφού δεν υπάρχουν πια στο ΠΥΣΠΕ διαθέσιμοι δάσκαλοι (Μόλις τους έδιωξαν). Και για να πάρεις το δάσκαλο απ΄ το ολοήμερο και να κλείσεις το ολοήμερο για ένα διάστημα πρέπει να πάρεις άδεια απ΄ τον περιφερειάρχη. Οπότε … να δει ο Σύλλογος Διδασκόντων πώς θα λύσει τέτοια προβλήματα.
  • Η ίδια δηλώνει ότι θέλει τους συναδέλφους που έχουν κενά (κενά που θα πολλαπλασιαστούν αν το σχολείο λειτουργήσει έτσι όπως φαντάζονται) να είναι στο σχολείο για «επιτόπια σεμινάρια».
Προφανώς αυτές οι «μεγάλες ιδέες» δεν ισχύουν μόνο για τη Μεταμόρφωση, αλλά για όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Θέλουμε λοιπόν να πούμε :
  1. Κύριοι σχολικοί σύμβουλοι : όταν αναλαμβάνετε να φέρετε σε πέρας τέτοιες «αποστολές», σκεφτείτε ότι, εκτός όλων των άλλων, βάζετε μόνοι σας σε αμφισβήτηση το επιστημονικό και παιδαγωγικό σας κύρος.  Για χάρη τίνος ;  Αντισταθείτε στην υποβάθμιση του σχολείου και του κύρους σας.
  2. Κύριοι διευθυντές : εσείς είστε που είπατε (και λέτε ακόμα) ότι «μια ανυπόγραφη εγκύκλιος δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα νόμο ή μια υπουργική απόφαση». Μην εφαρμόσετε αυτές τις αυθαίρετες «εντολές». Όποιος προσπαθεί να διαχειριστεί με «καλό τρόπο» αυτές τις αντιπαιδαγωγικές εντολές, τις αντισυναδελφικές μεθοδεύσεις και τις «μπακαλίστικες προσθαφαιρέσεις» ωρών, είναι καταδικασμένος να σταθεί απέναντί μας. Σας λένε σήμερα «κόψε το λαιμό σου για να λειτουργήσει το σχολείο». Κι εσείς ξέρετε ότι δε γίνεται. Ή ότι αν το λειτουργήσετε έτσι, αυτό θα είναι σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης μόρφωσης. Για να «βαφτούν αυγά» δεν αρκούν οι …«εντολές» του Βεντήρη. Μη διαλέξετε αυτό το δρόμο. Ξέρετε καλύτερα απ΄ τον καθένα τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Αντιδράστε. Δεν είστε μόνοι. Έχετε κι εσείς δίπλα σας το Σύλλογο κι ολόκληρο τον κλάδο.
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι : Μην εφαρμόσετε αυτές τις εντολές. Είναι παράνομες, είναι αντιδραστικές κι είναι αντίθετες με τα δικαιώματά μας. Κάντε τους Συλλόγους διδασκόντων γροθιές στο στομάχι όσων αυθαιρετούν. Πάρτε την ευθύνη σας για το πώς πρέπει να λειτουργεί το σχολείο και το πρωϊ και στο ολοήμερο, ώστε να γίνεται καλό μάθημα για τα παιδιά και να μην εξοντώνονται οι συνάδελφοι.
  • Μην αφήσετε να παραβιαστεί το διδακτικό σας ωράριο.
  • Μην πάρετε υπερωρίες (που έτσι κι αλλιώς θα είναι απλήρωτες)
  • Μην επιτρέψετε να σας κάνουν πρόγραμμα απ΄ το πρωί μέχρι το απόγευμα, με τρια και τέσσερα κενά τη μέρα.
  • Απαιτήστε τη λειτουργία του ολοήμερου και τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.
  • Απαιτήστε δάσκαλο σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος λείψει για μεγάλο διάστημα. Ας πάρουν αναπληρωτή.
4.   Στο Διεθυντή διεύθυνσης δε θέλουμε να πούμε τίποτα απολύτως. Μόνο ότι : είναι άξιος ο μισθός του.
5.   Αγαπητοί γονείς : το σχολείο αυτό αφορά τα δικά σας παιδιά. Μην το αφήσετε στην τύχη του. Σας αφορά. Αντιδράστε. Απαιτήστε το αυτονόητο.
6.   Oι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, έχουν δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούν. Ενημερώστε το Σύλλογο για ό,τι συμβαίνει. Όσες φορές αντιμετωπίσαμε κάποιο τέτοιο θέμα όλοι μαζί (σύλλογος διδασκόντων, σύλλογος «Σεφέρης» και γονείς) το κερδίσαμε. Εμείς θα είμαστε όπου μας καλέσετε. Όπως πάντα δίπλα σας. Προς το παρόν ξαναστέλνουμε το έγγραφο της ΔΟΕ με τα εργασιακά μας δικαιώματα.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου