Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

4 Ιαν 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Θέατρο !

 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ !

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2014, ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ»
(Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια)


Mε επτά (από τα οκτώ) βραβεία Ολίβιε έρχεται από την Αγγλία η παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς, που βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ-σέλερ του Μαρκ Χάντον. Το έργο που έκανε πρεμιέρα το 2012 στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας σκηνοθετεί ο Τάκης Τζαμαργιάς που επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν «ύμνο στη διαφορετικότητα».

Ο Κρίστοφερ:  Ένα νεαρό αγόρι - μαθηματική ευφυία. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά βαριάς νοητικής υστέρησης.  Ο Εντ: Πατέρας του Κρίστοφερ. Άνθρωπος με περιορισμένες γνώσεις που εξ ανάγκης υποκαθιστά και την απούσα μητέρα. Η Τζούντυ: Μητέρα του Κρίστοφερ. Το μεγάλο αίνιγμα. Η τυχαία λύση. Η Σιόμπαν: Δασκάλα του Κρίστοφερ και alter ego του. Αυτή που είναι το στόμα και η έκφραση της βούλησής του. Μέχρι που …  Η φαινομενικά άσχετη έρευνα (ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα) σηματοδοτεί την αφετηρία μιας πορείας των ηρώων προς τη γνώση, την αυτογνωσία, την ανατροπή των όσων, μέχρι τότε, καθένας τους πίστευε για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την προσωπική ευθύνη, για το μέλλον. Μαζί σηματοδοτεί και την αφετηρία μιας πορείας προς την αναθεώρηση όσων, μέχρι τότε, καθένας τους χωριστά πίστευε για τον Κρίστοφερ, αλλά και όσων ο ίδιος ο Κρίστοφερ πίστευε για τον εαυτό του, για τις δυνάμεις και για τις προοπτικές του.

Η Περιπέτεια: Κάποιο βράδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα». Στην ουσία, αυτό που αναζητά και που, εν τέλει, βρίσκει είναι η κρυμμένη αλήθεια όλων.
Πρόκειται για ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τον τρόπο που η Κοινωνία των «κανονικών» αντιμετωπίζει τα «διαφορετικά» άτομα.

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Χρήστος Ευθυμίου,  Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Γιάννης Γιαννούλης.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ … 8 ευρώ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ 6972008336.

ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΙΣ 5,00 μ.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
(ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου