Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

16 Φεβ 2014

Κοινή Ανακοίνωση-Καταγγελία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών "Σωκράτης" και "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ" για τη σχολική σύμβουλο κα Σ. Περδικάρη


 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

«ΣΩΚΡΑΤΗΣ» (Μενίδι, Β΄ Αν. Αττική) και

«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» (Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Σ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

Την Παρασκευή 14/2/2014, στις 6,30 το απόγευμα, η σχολική σύμβουλος κα. Περδικάρη,  έστειλε e-mail στα νηπιαγωγεία της 51ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, 

·  για την «Ενημέρωση Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων για την ΑΕΕ», όπου λέει:
·  «Σας αποστέλλουμε σχετικό ενημερωτικό υλικό με στόχο τη διευκόλυνση του έργου σας»
· Υλικά που «αφορούν την εφαρμογή της ΑΕΕ στην Προσχολική Εκπαίδευση»
· «Σας γνωρίζουμε επίσης ότι για κάθε διευκρίνιση, συνεργασία, περαιτέρω ενημέρωση και υποστήριξη και του συγκεκριμένου έργου σας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες σας».

Το ενδεχόμενο η κυρία αυτή να μην έχει πάρει είδηση:

ü  τις θέσεις του κλάδου για την αυτοαξιολόγηση,
ü  το ότι πουθενά στην Ελλάδα κανένας σχολικός σύμβουλος δεν κατάφερε να κάνει σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση,
ü  τη συντριπτική ανταπόκριση των συναδέλφων, στη συλλογή υπογραφών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση (ειδικά στα νηπιαγωγεία).
ü  τα δεκάδες νηπιαγωγεία που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να μπουν στην αυτοαξιολόγηση και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας,

δε θεωρούμε ότι υπάρχει.

Η ενέργειά της δεν είναι παρά μια «διατεταγμένη απόπειρα» :
v  να επιβάλλει «νύχτα» (και μάλιστα Σαββατοκύριακο) την απειλή και την πίεση προς τις νηπιαγωγούς.
v  να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα
v  να υπηρετήσει την πολιτική του νέου σχολείου, της αξιολόγησης και των απολύσεων.

Πάντως είναι ευθεία προσπάθεια να επιβάλλει την αξιολόγηση. Είναι μια προσπάθεια που δείχνει ότι η κα. Περδικάρη συγκαταλέγεται σ΄ αυτούς που ονειρεύονται κι επιδιώκουν την απόλυση πολλών νηπιαγωγών.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης» :

  1. Δηλώνουν ότι κανένα νηπιαγωγείο της περιοχής μας δεν πρόκειται να συγκροτήσει «ομάδες εργασίας» ή να κάνει «σχέδια δράσης» ή «χρονοδιαράμματα» και «ετήσιες εκθέσεις».  Καμιά νηπιαγωγός δεν πρόκειται να συμβάλλει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των συναδέλφων και στην απόλυση της … διπλανής της.
  2. Οι νηπιαγωγοί ήδη έχουν έκφάσει δημόσια την άποψή τους με τις υπογραφές τους.
  3. Καλούμε τις νηπιαγωγούς σε συσκέψεις:
- Τη Δευτέρα οι Νηπιαγωγοί της Μεταμόρφωσης, 6,30 μ.μ. στο 5ο Νηπιαγωγείο. - Την Πέμπτη οι Νηπιαγωγοί του Μενιδίου, 1 μ.μ. στο 3ο Δ.Σ Αχαρνών (Λιοσίων 42).
  1. Την Τρίτη στις 1 μ.μ. καλούμε όποιες συναδέλφισσες μπορούν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας των δύο Συλλόγων στο γραφείο της κας Περδικάρη στο Μενίδι, Εθνικής Αντιστάσεως 32.
  2. Ζητάμε από το Σύλλογο στον οποίο ανήκει να τη διαγράψει από τη δύναμή του. Δεν έχουν θέση στα σωματεία των εκπαιδευτικών οι εντεταλμένοι «σταυροφόροι» της αξιολόγησης και των απολύσεων.
  3. Κάθε απόπειρά της συγκεκριμένης σχολικής συμβούλου να παρέμβει σε νηπιαγωγείο της περιοχής μας, θα συναντά την αποφασιστική παρέμβαση των σωματείων μας  και των συναδέλφων. Ακόμα κι όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχει σκοπό την αυτοαξιολόγηση.
  4. Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να επισπεύσουν τη διαδικασία έκδοσης αποφάσεων Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Η κυρία αυτή κι όλο το σινάφι των επίδοξων αξιολογητών - επιθεωρητών  πρέπει να πάρουν ακόμα μια συντριπτική απάντηση. Το κείμενο που έχει ήδη υιοθετηθεί από τους Συλλόγους κι από δεκάδες νηπιαγωγεία (και Δημ. Σχολεία) σας το επισυνάπτουμε.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
«Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΙ «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
 
 
Κατεβάστε από εδώ το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου