Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Φεβ 2014

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί ενάντια στο πρόγραμμα «teachers4europe»

 
 
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕενάντια στο πρόγραμμα«teachers4europe».
Το εν λόγω πρόγραμμα, που έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο και το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου, σε ρόλο προπαγανδιστή, να διδάσκουν στους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού τις σαπισμένες αξίες της ΕΕ.
Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τα ψηφίσματα στον επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να ενημερώσει για την ΕΕ και τη λειτουργία της. Οι εκπαιδευτικοί ανταπάντησαν ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξωραϊσμού της πολιτικής της ΕΕ και υποδεικνύει τι είδους εκπαιδευτικούς θέλουν. Επισήμαναν ότι αποτελεί πρόκληση να σπαταλώνται τόσα χρήματα στο πρόγραμμα τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που πεινάνε και τα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και για υλικά πρώτης ανάγκης. Ακόμα τόνισαν ότι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές δε θα ενημερωθούν για τα παιδιά που σκοτώθηκαν κατά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ούτε για την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η ΕΕ στους λαούς.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, ενώ οι εκπαιδευτικοί από τη μεριά τους ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ.
Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει πάρει η Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών: Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Παγκρατίου - Βύρωνα - Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Ανατ. Αττικής «Σωκράτης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και Ν. Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».
Επίσης, η FISE (Παγκόσμια Οργάνωση των Εκπαιδευτικών - μέλος της ΠΣΟ) συμμετείχε στην κινητοποίηση, καταδικάζοντας την προσπάθεια της ΕΕ να προσαρμόσει την εκπαίδευση και το περιεχόμενό της στα συμφέροντα των μονοπωλίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου