Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Μαρ 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει το κλίμα αυταρχισμού  και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δυτικής Αττικής, από την Δ/ντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.
Η Δ/ντρια προσπάθησε να παρεμποδίσει και να εκφοβίσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, όταν  πήγε να συμπαρασταθεί, ως όφειλε, σε συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου του, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου.
Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέων δεν είναι μέλος του συλλόγου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!
Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν.
Η βία και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να αναστείλουν τους αγώνες του λαού ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τον εξαθλιώνει που του στερεί το δικαίωμα στη δουλειά.              Το δικαίωμα των εργαζομένων  να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους, δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει.
Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών που ανήκει η συγκεκριμένη διευθύντρια να προχωρήσει στη διαγραφή της.

Η τρομοκρατία η βία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου