Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Απρ 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 4/4 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η απεργία της 4/4 και η απεργιακή συγκέντρωση, ενάντια στο νέο σχολείο, την αξιολόγηση, τους νόμους που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, την υγεία και την παιδεία, έγινε με συντριπτική επιτυχία. Στα πλαίσια αυτής της συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε  συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου παιδείας, λόγω των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων. 
Οι συνάδελφοι του συλλόγου μας, που στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων τόσο καιρό (υπογραφές, πρακτικά, αντίσταση σε πιέσεις και εκφοβισμούς), με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση,  έδειξαν ακόμα μια φορά το μέγεθος της συσπείρωσής τους γύρω από το σωματείο και την πάλη για την απόκρουση της αξιολόγησης. 
 
Πάνω από 75% ήταν το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία στις 4/4. Πάνω από 150 συνάδελφοι μέλη του συλλόγου μας, πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση και τον αποκλεισμό του υπουργείου και μαζί με τις χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς «θαύμασαν» τους σχολικούς συμβούλους, όχι μόνο να μπαίνουν στο υπουργείο για να πάρουν μέρος στα σεμινάρια της ντροπής, αλλά να το κάνουν και τη μέρα της απεργίας.  Και τους είδαν να το «καταφέρνουν» χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των ΜΑΤ, των πούλμαν, των μηχανών των ομάδων «Ζ» και «ΔΙΑΣ» και άφθονων χημικών. 
Αναρωτιόμαστε: Άραγε όταν θα έρθουν στα σχολεία για να προπαγανδίσουν την αξιολόγηση και το «νέο σχολείο», σκοπεύουν να έρθουν μόνοι τους ; Ή θα φέρουν μαζί τους τους φίλους τους τα ΜΑΤ και τα χημικά ; Γιατί να ξέρουν ότι η αξιολόγηση αλλιώς δεν περνάει στα σχολεία. 
Με τη στάση τους αυτή, οι σχολικοί σύμβουλοι, έσβησαν ακόμα και την παραμικρή αυταπάτη που υπήρχε στη σκέψη κάποιων συναδέλφων για το ρόλο τους. Έφεραν νέα τελεσίδικα δεδομένα στο αν και κατά πόσο οι σχολικοί σύμβουλοι στο σύνολό τους είναι «μέρος του κλάδου» και «συνάδελφοι» ή είναι «ο στρατός του κράτους στη μάχη ενάντια στον κλάδο».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»,
 
καλεί τους συναδέλφους να αντισταθούν μέσα στα σχολεία, χωρίς να υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Η αξιολόγηση δε θα περάσει.  Οι ομάδες εργασίας θα «σβήσουν» στην πράξη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα συνεδριάσει Τετάρτη 9/4/14 στις 8 μ.μ. στο 9ο Δ. Σχολείο Νέας Ιωνίας με θέματα :
  1. Πώς συνεχίζουμε με τις «ομάδες εργασίας». Με ποιους τρόπους θα τις σαμποτάρουμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη τη λειτουργία τους (Κατάθεση δηλώσεων άρνησης, διαρκής στάση εργασίας, παρεμβάσεις του Συλλόγου και ό,τι άλλο προταθεί).
  2. Καλούμε τις νηπιαγωγούς την Τετάρτη 9/4 στις 6,30 μ.μ. σε σύσκεψη στο 9ο Δ. Σχολείο Ν. Ιωνίας.
  3. Σύγκλιση Νέας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
  4. Πρόταση διαγραφής από το Σύλλογο, των σχολικών συμβούλων και διευθυντών διεύθυνσης. Την πρόταση αυτή απευθύνουμε και προς τη Δ.Ο.Ε.
 
 
Καλούμε τους συναδέλφους, με την αποφασιστικότητα που έδειξαν στην απεργία της 4/4 και στο απεργιακό συλλαλητήριο, με την ίδια αποφασιστικότητα να πάρουν μέρος και στην απεργία της 9/4 και στο απεργιακό συλλαλητήριο με το Σύλλογό μας (Ομόνοια 10 π.μ.).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου