Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Μαΐ 2014

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ..


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Πρόσφατα το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του απαγόρευσε τις άδειες που έδιναν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας για τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας. 
Η απαγόρευση αυτή βρίσκεται ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχέδιο χτυπήματος του συνδικαλιστικού κινήματος. Σχεδιάζουν ν΄ αλλάξουν το νόμο 1264 που εξασφάλιζε σειρά διευκολύνσεων και δικαιωμάτων στα συνδικάτα. Να καταργήσουν τις συνδικαλιστικές άδειες. Να αλλάξουν τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, με τέτοιο τρόπο που να την καθιστούν στην πραγματικότητα αδύνατη, για ένα σωματείο ή μια ομοσπονδία.
Η επίθεση αυτή δείχνει τι στην πραγματικότητα φοβούνται. Και άρα τι είναι αυτό που εμείς πρέπει να ενισχύουμε.  Η επίθεση αυτή καταρρίπτει τα επιχειρήματα του τύπου «δε γίνεται τίποτα με τις απεργίες και τα σωματεία» και αποκαλύπτουν την προέλευση αυτών των αντιδραστικών επιχειρημάτων που συχνά κυκλοφορούν στα σχολεία.
Αλλά και η πολύπλευρη δράση του σωματείου μας, δείχνει αν και κατά πόσο είναι χρήσιμη, απαραίτητη ή και πολύτιμη η ύπαρξη και η δράση των σωματείων. Σήμερα το σωματείο μας χρειάζεται τη στήριξη του καθενός μας. Χρειάζεται την προστασία όλων μας.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γίνεται πάντα σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουνίου.
στις 7 μ.μ. στα 1ο – 8ο Ηρακλείου.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1.Εκλογή Προεδρείου.
2.Συζήτηση επί των θεμάτων της Η. Δ. της 83ης Γ. Σ. του κλάδου των πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο της Δ.Ο.Ε.)
3. Συζήτηση για τα προβλήματα και το πρόγραμμα δράσης (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, αξιολόγηση, νηπιαγωγεία, ειδική αγωγή κλπ.)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου