Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Ιουν 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ – ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ


ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ – ΑΔΕΙΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει τη νέα «μεγαλεπήβολη ιδέα» του Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, για την παράνομη και παράτυπη επιβολή συστήματος ηλεκτρονικής προεγγραφής των νηπίων και προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.  
Σύμφωνα με ένα … «γράμμα» που έστειλε στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2014 – 2015 θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά (ως προεγγραφές) από τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων προς τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και στη συνέχεια σε σύσκεψη του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που θα γίνει στις 18/6/2014 θα αποφασιστεί σε ποιο Νηπιαγωγείο και σε ποιο τμήμα (εντός του ίδιου Δήμου) θα φοιτήσει το κάθε νήπιο και όσα από τα «τυχερά» προνήπια επιλεγούν να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας. Έτσι ο κάθε γονιός θα γράφει το παιδί του, χωρίς όμως να ξέρει σε ποιο νηπιαγωγείο του κάθε δήμου θα καταλήξει.

Ο επιπλέον φόρτος εργασίας που επιφέρει η απόφαση αυτή για τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς και τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργεί σε κάθε νηπιαγωγείο, είναι το λιγότερο. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλεί τη Διεύθυνση να αποσύρει τη συγκεκριμένη «παράκλησή της» γιατί :
1.      Στοχεύει στο πάστωμα των νηπίων μέσα σε τάξεις με 25 και περισσότερα παιδιά. Σε ασφυκτική εξάντληση των δυνατοτήτων κάθε νηπιαγωγείου. Σε κλείσιμο τμημάτων και νηπιαγωγείων.
2.      Στόχος της Διοίκησης είναι η επέκταση και επιβολή του καθεστώτος της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάντων (δες myschool) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων και την κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
3.      Θα έχει σαν αποτέλεσμα τις υποχεωτικές μετακινήσεις νηπίων και νηπιαγωγών, παρόλο που το κάθε νηπιαγωγείο έχει συγκεκριμένα όρια μέσα από τα οποία υποχρεούται να εγγράφει νήπια & προνήπια.
4.      Θα έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν οριστικά εκτός, για ακόμα μια χρονιά, όλα τα προνήπια.


Ποια λογική άραγε απαγορεύει στον κάθε γονιό να γράψει το νήπιό του στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς του; Ποιος νόμος επιβάλλει ότι την απόφαση αυτή μπορεί να την παίρνει ένας γραφειοκράτης απ΄ το γραφείο του, χωρίς να λογαριάζει προγραμματισμούς και οικογένειες ; Ποιος λέει ότι το παιδάκι των 4 χρονων είναι ένας σκέτος αριθμός στο κομπιούτερ του υπουργείου;

Καλούμε τις συναδέλφισσες Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων,
  • Να μην εφαρμόσουν την απαίτηση – «παράκληση» της διοίκησης, που δεν είναι ούτε νόμιμη και δεν μπορεί να είναι «εντολή».
  • Να ενημερώσουν τους γονείς για τις συνέπειες της εφαρμογής της.
  • Να γράψουν όλα τα προνήπια στα νηπιαγωγεία τους.
  • Ο Σύλλογος παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη απαίτηση – «παράκληση» της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
         Καλούμε τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.
Καλούμε όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην άθλια αυτή μεθόδευση που πλήτει πρώτα απ΄ όλους,  αυτούς και τα παιδιά τους.

Διεκδικούμε :
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια.
  • Με 15 παιδιά σε κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου.
  • Δημιουργία νέων νηπιαγωγείων στους Δήμους της περιοχής για να χορέσουν τα εκατοντάδες προνήπια που μένουν κάθε χρόνο εκτός νηπιαγωγείου.
  • Αναβαθμισμένη και ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.
  • Μαζικούς μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. 



ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.


Επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα για τον περιορισμό των αδειών, λέει (στο ίδιο γράμμα του ο διευθυντής) ότι «…φέτος κληθήκαμε να διαχειριστούμε 3.976 ημέρες αδειών, αριθμός μεν δικαιολογημένος, αλλά … Δεν γνωρίζω ωστόσο αν την επόμενη σχολική χρονιά, θα έχουμε τα μέσα για να μπορούμε να επιλύουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω των αδειών».

Δεν λέει βέβαια ότι οι άδειεες αυτές είναι λιγότερες από τις μισές απ΄ όσες δικαιούνται συνολικά οι νηπιαγωγοί της Β΄ Αθήνας, με βάση το νόμο που προβλέπει δέκα μέρες κανονικής άδειας το χρόνο στον κάθε συνάλελφο (χώρια οι αναρρωτικές ή άλλου είδους άδειες που προβλέπονται από το νόμο). Ούτε λέει ότι εξ΄ αιτίας της πολιτικής του υπουργείου και της σπουδής του ίδιου, φέτος δεν υπήρχε ούτε δάσκαλος, ούτε νηπιαγωγός διαθέσιμος για αναπληρώσεις, ακόμα και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Φρόντισαν να τους στείλουν όλους στα Μέγαρα και στη Μαγούλα.
Ας φροντίσουν λοιπόν φέτος να … «έχουν τον τρόπο για να επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύπτουν λόγω των αδειών». Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Κι ο τρόπος είναι γνωστός και φανερός : Μερικές νηπιαγωγοί στη διάθεση της υπηρεσίας για όλο το χρόνο.
Πάντως, έτσι κι αλλιώς το τι άδειες προβλέπονται από το νόμο, είναι γνωστό και δεδομένο (Βλέπε http://www.gseferisedu.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6.html). Κι η όποια ανάγκη του κάθε συναδέλφου, προβλέπεται και καλύπτεται απ΄ το νόμο και είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. Κι όχι από κάποια … «μεγαλοψυχία» των μικρόψυχων τοποτηρητών της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου