Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

9 Ιουν 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Οι εκπαιδευτικοί που με οποιαδήποτε σχέση εργασίας δουλεύουν στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο με όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 7 διαφορετικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση ενώ νέες μορφές απασχόλησης κάνουν την εμφάνισή τους (5μηνα, κοινωφελή προγράμματα, κλπ.).
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βρεθεί έτοιμο να απαντήσει στη ραγδαία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, να σφυρηλατήσει την ενότητα του κλάδου, ανεξάρτητα από σχέση ή ωράριο εργασίας.
Η Δ.Ο.Ε. πρέπει να πάρει στο συνέδριό της αυτή την απόφαση και να ισχυει παντού, όπως ισχύει σε μια σειρά Συλλόγων, μεταξύ των οποίων και στο δικό μας, εδώ και πολλά χρόνια.

Σε καμία άλλη ομοσπονδία δεν πραγματοποιούνται τόσες απανωτές αρχαιρεσίες όσες σε ΔΟΕ (στα περισσότερα σωματεία πραγματοποιούνται ξεχωριστές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.- στις περισσότερες περιπτώσεις κάθε χρόνο - και ξεχωριστές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο).
Το γεγονός αυτό οδηγεί τα σωματεία σε οικονομική αιμορραγία και τα μετατρέπει κυριολεκτικά σε εκλογικούς μηχανισμούς (δύο αρχαιρεσίες κάθε δύο χρόνια και μία την ενδιάμεση χρονιά). Τα σωματεία σε πολλές περιπτώσεις δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τίποτα άλλο, από τη διενέργεια αρχαιρεσιών.
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο να γίνονται ενιαία με αυτές για  την ανάδειξη νέου ΔΣ, δηλαδή κάθε δύο χρόνια. Να θεσμοθετηθεί αυτό με απόφαση της Δ.Ο.Ε.
Εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ισχύσει αυτό στο δικό μας Σύλλογο.

Ηράκλειο 5/6/14

Το προεδρείο της Γ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου