Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

18 Οκτ 2014

ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ "ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ" : ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ;

Το θέμα του «κτηρίου του Ειδκού Σχολείου Ηρακλείου», είναι παλιό.  Ένα κτήριο που χτίστηκε για να στεγάσει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (κατά τη δήλωση του αναπλ. διευθυντή διεύθυνσης και του σχολικού συμβούλου την Τετάρτη 15/10/2014). «Άλλες πλευρές» (όπως ο διευθυντής του ειδικού ) τα αρνούνται αυτά (16/10/14).
Η ποικιλία αυτή απόψεων και η δυσκολία «ερμηνείας» δημιουργεί υποψίες ότι πάει κάτι να συγκαλυφθεί. 

Σήμερα διατίθεται για να στεγάσει μόνο το Ειδικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας πήρε το υπόλοιπο κτήριο για τα γραφεία της.  Αυτοί που συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία.  Αυτοί που συμπτύσσουν τμήματα και «παστώνουν» μαθητές μέσα σε ακατάλληλες και κρύες τάξεις. Αυτοί που αφήνουν τις τάξεις με ειδικά παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη. Είναι οι ίδιοι που για τον εαυτό τους ετοιμάζουν πολυτελή «φαραωνικά» κτίρια. 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» έχει καταγγείλει ξανά την συγκεκριμένη μεθόδευση. Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες του έργου, όλες τις αλλαγές χρήσης και το πώς αυτές επιβλήθηκαν ή μεθοδεύτηκαν.  Ούτε τον τρόπο της «μοιρασιάς» και το διακύβευμά της. Γιατί δεν είμαστε ούτε πολεοδομία, ούτε ΟΣΚ, ούτε άλλη δημόσια υπηρεσία για να ελέγχει τη σκοπιμότητα ή και τη νομιμότητα. Ας απαντήσουν όλοι αυτοί κι ο Δήμος. Το κύριο είναι – κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε - ότι : 

  1. Το κτήριο αυτό αποφασίστηκε, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε για να γίνει σχολείο. Να μείνει λοιπόν αμιγώς σχολικό κρήριο και να στεγάσει μόνο Σχολεία. 
  2. Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στη ΔΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα ψηφίσει αυτή την πρόταση, που την καταθέτουμε επίσημα προς το Δήμο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προτείναμε προς τους Δήμους της περιοχής την ίδρυση και λειτουργία νέων δημοτικών σχολείων και ίδιαίτερα  νηπιαγωγείων, για να καλυφτούν οι ανάγκες, αλλά και για να εκσυγχρονιστούν τα ήδη παλιά σχολικά κτήρια. 
  3. Οι πολίτες του Ηρακλείου και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια. Κι όχι από πολυτελή γραφεία στα οποία στεγάζονται και ζεσταίνονται μια φούχτα γραφειοκράτες σε βάρος των μαθητών και των σχολείων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου