Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Νοε 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ TΡITH 18/11

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,αναπληρωτή, αναπληρώτρια
Είναι καλό που ύστερα από πολλή αγωνία και άγχος είδες ξανά το όνομά σου στους πίνακες των προσληφθέντων αναπληρωτών. Σκέψου όμως ότι τη στιγμή που εσύ καλείσαι να μετακομίζεις χρόνο με το χρόνο, να πηγαίνεις από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη με μισθούς ψίχουλα, να αλλάζεις στην ουσία τη ζωή σου και ενώ παράλληλα τα έξοδα τρέχουν με ενοίκια, φόρους κ.α. την ίδια στιγμή καθυστερούν να σε πληρώσουν και σου λένε από βδομάδα!

Ιδιαίτερα φέτος, τα κενά είναι και περισσότερα και είναι αδύνατο να καλυφθούν. Η διοίκηση δεν τοποθετεί εκπαιδευτικούς, αλλά προσπαθεί να καλύψει όπως όπως τα κενά με τρόπους που καμιά σχέση δεν έχουν με την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την παιδαγωγική (ένας εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης σε δυό ή τρία παιδιά σε δυο σχολεία, καθηγητές γαλλικών ή γερμανικών που κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από γαλλικά και γερμανικά (ομοίως και με όλες τις άλλες ειδικότητες), κάλυψη των κενών από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, παραβιάσεις ωραρίων, απαγόρευση συνταξιοδότησης κλπ). Οι υπέρμαχοι δήθεν της νομιμότητας, παρανομούν διαρκώς και ασύστολα.
Μάλιστα πρόσφατας ο υπουργός παιδείας πρότεινε να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με ... εθελοντές, ή με 5μηνα που προσλαμβάνουν οι δήμοι. Αποκαλύπτουν έτσι ότι η λογική τους για το σχολείο και για την εργασία είναι παρόμοια μ΄ αυτή των αρχαίων δουλοκτητών.

Αυτή τη στιγμή έχει καθυστερήσει η πληρωμή αναπληρωτών που πληρώνονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και  αυτών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Έχεις αποκτήσει πλέον πείρα. Τον ένα χρόνο εργάζεσαι τον άλλον όχι, μετακομίζεις συνεχώς, καθυστερούν να σε πληρώσουν, καταπατούν το δικαίωμά σου στην άδεια, χάνεις το επίδομα ανεργίας έστω και για ένα ένσημο! Και μέσα σε όλα αυτά Κυβέρνηση και Ε.Ε. σου λένε στην ουσία να λες και ευχαριστώ που υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ και  επιβιώνεις!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ελαστικές μορφές εργασίας και απληρωσιά. Κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη δουλειά
Μη συμβιβαστείς με αυτή την κατάσταση!!!

Όπως η δουλειά είναι δικαίωμά σου, δικαίωμά σου είναι και να πληρώνεσαι στην ώρα σου, χωρίς καμία μέρα καθυστέρησης.

Καλούμε τη  ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν απόφαση  για επίσχεση εργασίας των απλήρωτων αναπληρωτών.

Διεκδικούμε:
· Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
· Μαζικοί διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·  Αυξήσεις στους μισθούς.
·  Επίδομα ενοικίου  και επίδομα θέρμανσης.
· Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις από και προς τη δουλειά.
· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους
· Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.

Για όλα αυτά σε καλούμε την Τρίτη 18 του Νοέμβρη 2014, στις 2 μ.μ σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. της Β΄ Αθήνας.
Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση, ο Σύλλογος κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα 2 μ.μ. μέχρι 4 μ.μ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου