Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Νοε 2014

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : 33 ειδικοί συνεδριάζουν για να... ελαφρύνουν τη τσάντα του μαθητή

Συνεδρίαση στο Υπουργείο Παιδείας
Κρίσιμη συνεδρίαση ξεκινά σε λίγη ώρα στο υπουργείο Παιδείας για όλες τις αλλαγές στο Δημοτικό σχολείο. Στο πλαίσιο «λιγότερα μαθήματα και ύλη» που έχει δώσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δεκάδες εκπρόσωποι της εκπαίδευσης θα καθίσουν σε λίγη ώρα σε κοινό τραπέζι υπό την προεδρία του καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, προκειμένου να συζητηθούν οι εξαγγελθείσες ριζικές αλλαγές από τον υπουργό Παιδείας, που στηρίζονται στην εξής πρόταση:
- Λιγότερα βιβλία
- Λιγότερα μαθήματα και διδακτέα ύλη
- Προετοιμασία των μαθητών στην πρωινή ζώνη για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας
- Λιγότερη δουλειά στο σπίτι
- Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά
- Περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί
Ο νόμος για το νέο Δημοτικό αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, έπειτα από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Ελληνες», έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβούλιου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , θα υπάρξει εισήγηση του κ. Λοβέρδου και στη συνέχεια 33 άτομα μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γενικοί διευθυντές, εκπρόσωποι του υπουργείου, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, της ΟΙΕΛΕ θα συζητήσουν πώς μπορούν να ελαφρύνουν την τσάντα του μαθητή χωρίς να περικόψουν σε γνώσεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου