Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

17 Ιουν 2015

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΜΕΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει διάφορους διευθυντές για αυθαίρετες πράξεις, για τρομοκρατία και απειλές σε βάρος συναδέλφων, για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων, κλπ. Ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις είχε πάρει το θέμα αυτό, όταν στα σχολεία μας αναπτύσσονταν η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Μια μάχη που κερδήθηκε. Περίοπτη θέση ανάμεσα στους διευθυντές αυτούς που έχουν καταγγελθεί απ΄ το Σύλλογo, κατέχει ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (ΣΜΕΑ) Νέας Ιωνίας κ. Ράνιος.  
Το Δ.Σ. του Συλλόγου,  κατά το παρελθόν αλλά και τη φετινή χρονιά,  έχει επισκεφτεί  το σχολείο  αρκετές φορές  για να υπερασπιστεί συναδέλφους (κάποιους ή όλους ) απ΄ την αυθαιρεσία του διευθυντή τους, πάντα μετά από  κάλεσμα συναδέλφων ( η τελευταία φορά ήταν σήμερα, 16/6/15).   Ενός διευθυντή που δεν διστάζει, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι,  να χρησιμοποιεί απειλές, καταναγκασμούς, παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους . Που συνεχώς υποτιμά κι υποβαθμίζει το ρόλο και τα δικαιώματα του Συλλόγου Διδασκόντων. Που προκειμένου να φανούν σωστές οι ενέργειές του  εμπλέκει με « παραπλανητικό» τρόπο τη διοίκηση.  Που καταφεύγει συνέχεια σε συκοφαντίες και ύβρεις απέναντι στο σωματείο μας.Η συμπεριφορά του πρόσφατα οξύνθηκε κι έγινε εκδικητική, απέναντι σε συναδέλφους του σχολείου αυτού, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση για την εκλογή διευθυντή (όπου ήταν ο μόνος υποψήφιος) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» θεωρεί ότι η συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή δεν ταιριάζει με τους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου μας κι αποφασίζει (κατά πλειοψηφία 5-2) τη διαγραφή του από μέλος του (άρθρο 7 του καταστατικού)
 Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 7 ο κ. Ράνιος έχει δικαίωμα στην επόμενη Γενική Συνέλευση να  προσβάλει την απόφαση αυτή.
 Η απόφαση αυτής της Γενικής Συνέλευσης θα είναι τελεσίδικη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου