Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

21 Ιουν 2015

Δελτίο τύπου από την προβολή της ταινίας «Jimmy’s Hall»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η προβολή της ταινίας «Jimmys Hall» απ΄ το Σύλλογό μας στο Δημοτικό κινηματογράφο Νοσταλγία. Η συμμετοχή ήταν τέτοια που αρκετοί συνάδελφοι δε βρήκαν θέση για να μπουν. 
Μια ταινία παραγωγής 2014,  Αγγλοϊρλανδικής παραγωγής, που αποθεώνει και ξαναδείχνει την αξία της συλλογικής ζωής και δράσης, της πολιτιστικής εθελοντικής δημιουργίας, της αναγκαστικής σύνδεσης του πολιτισμού με την ταξική αγωνιστική δράση.  Δράση που σε κάθε συλλογικότητα (σωματείο κλπ) δεν μπορεί να χωρίζεται σε «αγωνιστική» και «πολιτιστική». Δράση που είναι ενιαία και για όλα τα θέματα, αφού και η ζωή των μελών του όποιου σωματείου είναι ενιαία και το «θέατρο» είναι εξ  ίσου σημαντικό και χρήσιμο με το «ψωμί» και το «μεροκάματο».  «Πολεμάμε και τραγουδάμε».  Δράση που η ομορφιά της κι η αποτελεσματικότητά της φαίνεται κυρίως από τη μανιασμένη αντίδραση των εχθρών της. Από τη μεθοδευμένη προσπάθεια να παρεμποδιστεί.
Συγκρίσεις με τις μεθοδικές προσπάθειες της διοίκησης και πολλών διευθυντών να παρεμποδίσουν την ενημέρωση των συναδέλφων στα σχολεία για τη δράση του Συλλόγου μας (ακόμα και για την αιμοδοσία) είναι αναπόφευκτες. 

Προτείνουμε σ΄ όσους συναδέλφους δεν την είδαν να την ψάξουν και να τη δουν. Προβάλλεται.
Ταυτόχρονα θέλουμε να ενημερώσουμε από τώρα ότι το Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο : Με δωρεάν ταινία στη Νοσταλγία.

Η ταινία που θα προβάλλουμε τότε είναι : "Δυό μέρες μια νύχτα".
Παραγωγή 2014. Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντένμε τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ. Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.
H ταινία αυτή ήταν υποψήφια για το χρυσό φοίνικα των Καννών το 2014.  Θα την προβάλλουμε κάποια από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη  (από τις 5 μέχρι 10 του Σεπτέμβρη). Θα βγει ανακοίνωση έγκαιρα. Παρακολουθείστε το site του Συλλόγου μας.     

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου