Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

4 Οκτ 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10/2015

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!
ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ!
Την 1/10/2015 ανακοινώθηκαν 1574 προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων για τη λειτουργικά κενά 1380 σχολείων ΕΑΕΠ σε όλη την Ελλάδα. Οι προσλήψεις έγιναν μόνο μέσω ΕΣΠΑ. Αττική, Δυτική Μακεδονία και Αιγαίο εξαιρούνται από την υλοποίηση του προγράμματος διορισμών και μάλιστα χωρίς το Υπουργείο να το έχει θέσει εκ των προτέρων σε γνώση των εκπαιδευτικών.
Χιλιάδες συνάδελφοι, με χρόνια υπηρεσίας, θα βρεθούν είτε εκτός προσλήψεων, άρα άνεργοι, είτε μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και φυσικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.
Αποδεικνύονται ακόμα μια φορά οι σοβαρές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που δεν προχώρησε σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, αλλά πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ προσπαθεί να «μπαλώσει» τα χιλιάδες λειτουργικά κενά μέσα από το ΕΣΠΑ.
Αποδεικνύεται επίσης και ο ρόλος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που προωθούνται για υλοποίηση στη λογική του μνημονίου για εξορθολογισμό του κόστους και όχι για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών “ Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ“  καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την τακτική της, που υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις «παίζει» με το ψωμί χιλιάδων συναδέλφων και την μόρφωση των μαθητών μας και την καλεί.
Απαιτούμε:
·        Να σταματήσει τον εμπαιγμό σε χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών και μαθητών.
·        Να προχωρήσει τώρα σε μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών σε μία φάση για να καλυφθούν όλα τα κενά
·        Να δώσει τη δυνατότητα σε όσους διορίστηκαν για βελτίωση της θέσης τους και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διορισμού σε όσους αποκλείστηκαν λόγω εξαίρεσης των περιοχών που δήλωσαν
Το Δ.Σ. συμπαραστέκεται στους χιλιάδες αδιόριστους 

συναδέλφους μας και καλεί τα μέλη του τη Δευτέρα
 5/10 /15 στις 10 π.μ. στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία
στο υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των ειδικοτήτων
και όχι μόνο.

Καλούμε επίσης στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει 
ο Σύλλογός μας,  μαζί με τον Σύλλογο Αν. Αττικής 
“O ΣΩΚΡΑΤΗΣ” και γονείς την Τετάρτη 7/10/15
 στις 1.30 μ.μ.  για την άμεση και ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου