Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Νοε 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ «Γ.ΣΕΦΕΡΗ» Π.Ε.
 ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
Εφόσον η 84η Γ.Σ. του Κλάδου, τον Ιούνη του 2015, δεν πήρε απόφαση για τον προϋπολογισμό της ΔΟΕ για τη συνδικαλιστική χρονιά 2015 - 2016, αντικειμενικά την απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Η Γ.Σ. του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/11/2015  αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (ένα λευκό), ότι:
Α)  Το ύψος της συνδρομής προς τη ΔΟΕ είναι υπερβολικά μεγάλο, σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί έχουν τσακιστεί από την αντεργατική θύελλα. Αποτελεί πρόκληση μια Ομοσπονδία, με τόσο εύρωστο ταμείο, όσο η ΔΟΕ, να διατηρεί την συνδρομή στα σημερινά επίπεδα.
Β)  Η συνδρομή πρέπει να μειωθεί στα 20 € συνολικά για τους μόνιμους  συναδέλφους.
Ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές συναδέλφους, επειδή τελικά όλοι εργάζονται λιγότερο χρονικό διάστημα, αφού στην καλύτερη περίπτωση προσλαμβάνονται Σεπτέμβρη και απολύονται 21 Ιούνη, με χιλιάδες απ' αυτούς να εργάζονται ακόμα λιγότερους μήνες, αφού προσλαμβάνονται σταδιακά, προτείνουμε να ισχύσει παλιότερη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που είχε επικυρωθεί και από Γ.Σ. του Κλάδου, και αφορούσε τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Η απόφαση εκείνη προέβλεπε συνδρομή για τους συναδέλφους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου 10 ευρώ για τη ΔΟΕ και 4 για το Σύλλογο. Άρα, με βάση και το παραπάνω σκεπτικό, προτείνουμε η απόφαση αυτή να ισχύσει για όλους τους αναπληρωτές (πλήρους ωραρίου). Όσοι δε προσλαμβάνονται από το Γενάρη και μετά ή είναι μειωμένου ωραρίου (τα τελευταία χρόνια ελάχιστοι τέτοιοι προσλαμβάνονται)  να ισχύσει η συνδρομή των ωρομισθίων που, με βάση την ίδια απόφαση, είναι 5 €.
Γ) Η μείωση της συνδρομής και ο περιορισμός των εξόδων αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη και πολιτική πράξη, ότι η Ομοσπονδία θέλει να φέρει κοντά στο συνδικαλιστικό κίνημα τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα είναι ασυνδικάλιστοι, και ότι το συνδικάτο, η Ομοσπονδία είναι δίπλα στο συνάδελφο.
Δ) Η απόδοση της συνδρομής είναι πολιτική πράξη που δηλώνει την απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΕΑΠ).
E) Για το λόγο αυτό, η συνδρομή πρέπει να είναι ενιαία και να εισπράττεται αποκλειστικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία  και το  πώς θα κρατείται αποτελεί υπόθεση του πρωτοβάθμιου σωματείου και μόνο.
ΣΤ) Με βάση τα παραπάνω καταδικάζουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ για παρακράτηση της συνδρομής μέσω της ΕΑΠ .

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ απαιτείται να περιορίσει τις δαπάνες του, παίρνοντας τα παρακάτω μέτρα:

Ø Να καταργήσει τις μέχρι τώρα οικονομικές παροχές με χρήματα του κλάδου, προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ,γιατί οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές κι όχι επί μισθό. Τα καθημερινά τους έξοδα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να τα παίρνουν από το ταμείο της ΔΟΕ μόνο με υποβολή αποδείξεων. Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους απ' την επαρχία, που δε ζουν μόνιμα στην Αθήνα και με την προσκόμιση συμβολαίου και αποδείξεων ενοικίου.
Ø Να αποχωρήσει η ΔΟΕ από την εκπαιδευτική διεθνή και την ETUCE, ευρωπαϊκή ένωση συνδικάτων εκπαιδευτικών στις οποίες δίνει κάθε χρόνο γύρω στα 30.000 € συνδρομή και άλλα τόσα περίπου για έξοδα κίνησης για περιοδείες των μελών της πλειοψηφίας σε διάφορες δράσεις της.
Ø Να μειώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ τις δαπάνες συνεδρίων, περιοδειών κλπ, με βάση τα παραπάνω, και γενικά να προσανατολίσει τη δράση του σε διεκδικητικούς αγώνες και όχι σε δημόσιες σχέσεις.


Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.   « Γ. ΣΕΦΕΡΗ»              5/11/2015

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. (10/11/15) ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου