Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Φεβ 2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.00!

  ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! 

2ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  (12:25-14:00) (14:00-16:00)
        
  Είμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, και τα κενά στα δημόσια σχολεία ξεπερνούν τα 3000, ενώ η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει ξεκινήσει και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) για τα παιδιά του Λυκείου κόβεται και φέτος, με βάση την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση στη βουλή! Ενώ με εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέτουν τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) στην κάλυψη των κενών κι όχι στην ενισχυτική διδασκαλία, δηλ. κόβεται  η ενισχυτική και για τα παιδιά της ΠΕ!
Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή παραμένει άθλια. Χιλιάδες αιτήσεις για παράλληλη στήριξη μένουν στα χαρτιά, ενώ με τροπολογία που κατατέθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή το Υπουργείο προχωράει επί της ουσία στην κατάργηση του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης!!      Φτάνει πια ο εμπαιγμός!
·      Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής!
·      Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!
·      Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
·      Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις..
Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών!
Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική ΕΕ-Κεφαλαίου-Κυβερνήσεων που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, μειώνουν παραπέρα μισθούς και συντάξεις, ξεκληρίζουν φτωχομεσαίους αγρότες, ΕΒΕ και νέους επιστήμονες, εφαρμόζουν τις πρακτικές ΟΟΣΑ-ΕΕ,για να «εξορθολογήσουν το κόστος» της εκπαίδευσης, ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες, φοροαπαλλάσουν βιομήχανους,εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους.
Όμως εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! Με καθημερινούς ενωτικούς αγώνες με όλους τους εργαζόμενους  προετοιμαζόμαστε για 48ωρη Γενική Απεργία, αν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.
Το Δ.Σ κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 17/2 από 12.25 - 2.00μμ  και  2.00 – 4.00μμ. για συμμετοχή των συν/φων στη συγκέντρωση.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 17/2 ΣΤΙΣ 13.00!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου