Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

7 Φεβ 2016

Δελτίο Τύπου

Με τη Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 του Φλεβάρη ο εργαζόμενος λαός απαίτησε:

ΩΣ ΕΔΩ! Τέρμα τα ψέματα και οι εκβιασμοί!
Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!

Το  Δ.Σ χαιρετίζει τους 430 και πλέον συναδέλφους απεργούς των σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας που έσμιξαν τις φωνές τους με τους εκαντοντάδες χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα!


Το ποσοστό συμμ/χής μας στην απεργία ήταν περίπου 50%. Σε καμία περίπτωση το ποσοστό που δίνει η Δ/νση (38%;) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς στη δυναμικότητα των σχολείων υπολογίζει ξανά και ξανά τους συν/φους των ειδικοτήτων που δουλεύουν σε 4 ως 5 σχολεία (αλλά όσοι απεργούν δηλώνουν απεργοί φυσικά μόνο στο ένα), τους αδειούχους, τους αποσπασμένους σε άλλες υπηρεσίες, σε άλλα ΠΥΣΠΕ, στο εξωτερικό ....
Πού είναι λοιπόν αυτοί οι 1130 υπηρετούντες που εμφανίζει; Εμείς  υπολογίζουμε  ότι οι συν/φοι που υπηρετούν στα σχολεία μας δεν είναι καν πάνω από 930!
Τέτοια στοιχεία επικαλούνταν και στην αρχή της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο και μετράμε ακόμα κενά. Τέτοια στοιχεία επικαλείται και τώρα για να ρίξει το ποσοστό της απεργίας, όπου μέσα στη νύχτα έσπευσε να δημοσιεύσει αναληθή ποσοστά συμμετοχής στην απεργία της τάξης του…….18% πανελλαδικά !
Η μέρα όμως αυτή απέδειξε περίτρανα ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε εργοστάσια, ούτε σχολεία, ούτε χωράφια, ούτε  μαγαζιά, ούτε λιμάνια, πλοία, τρένα, μεταφορές... Όταν ο εργαζόμενος λαός νεκρώνει την παραγωγή, νεκρώνει η χώρα!

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι αποκάλυψαν το μεγάλο μας όπλο: Πόσο μεγάλη αξία έχει η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας, στη πάλη μας ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Ομως οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία, η πολιτική τους υπαλληλία, δε θα παραιτηθούν! Έχουν ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.Τα μέτρα γι΄ αυτούς σημαίνουν νέα αύξηση της κερδοφορίας τους! Ας νιώσουν ότι δεν μας έχουν στο χέρι! Ότι τα παραμύθια τους δεν πιάνουν τόπο!

Η εργατική τάξη  και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Να μην κάνουμε βήμα πίσω από το σύνθημα: «Να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος!». Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους πιο ορμητικά σε κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την προετοιμασία νέας ακόμα πιο μεγάλης, πιο μαζικής απεργίας. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα! Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή.
Δεν τελειώσαμε! Αυτή ήταν η αρχή!
Το Δ.Σ χαιρετίζει ιδιαίτερα τους συν/φους και τις συν/φισσες εκείνων των σχολείων που έδωσαν τα υψηλότερα ποσοστά  στην απεργία:
11ο – 15ο – 16ο  -  5ο -7ο  νηπ/γεία Ν.Ιωνίας, 3ο - 7ο νηπ/γεία Ηρακλείου, 2ο νηπ/γείο Λυκόβρυσης με ποσοστό 100% !
2ο νη/γείο Μεταμ/σης, 9ο νηπ/γείο Ηρακλείου, 3ο νηπ/γείο Ν.Ιωνίας,
6Ο νηπ/γείο Ν.Ιωνίας με 75% !
7ο Δ.Σχ Ν.Ιωνίας 82%, 1ο Δ.Σχ Μεταμ/σης 81%, 1Ο Δ.Σχ. Ηρακλείου 71%, 12ο Δ.Σχ Ηρακλείου 77%, 5ο Δ.Σχ Ηρακλείου 70%, 15Ο Δ.Σχ Ν. Ιωνίας 70%, 19ο Δ.Σχ Ν. Ιωνίας 67% , 3ο Δ.Σχ Ηρακλείου 60%, 2ο Δ.Σχ Ν. Ιωνίας 56%, 2ο Δ.Σχ Λυκόβρυσης 55%, 11ο Δ.Σχ Ν. Ιωνίας 51%... Και σ’ αυτά τα σχολεία δεν λειτούργησε το 70% με 90% των τμημάτων!
Όσοι δεν απήργησαν ας αναρωτηθούν: «Πού ήμουν εγώ την ώρα του αγώνα; Πού ήμουν εγώ όταν φούσκωνε αυτό το τεράστιο λαϊκό ποτάμι; Κέρδισα ένα μεροκάματο;  ή χάρισα πάλι στην εξουσία ακόμα ένα κομμάτι απ΄τη ζωή μου; Τι έκανα για να δυναμώσει το τείχος της αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα; Κι όταν οι συνάδελφοι  νικήσουν πώς θα θεωρήσω τη νίκη τους δική μου;»
Εμείς τους θέλουμε την επόμενη φορά μαζί μας. Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας όλων μας, η συμμετοχή μας στη λήψη αποφάσεων και η συμβολή μας στην επιτυχία των κινητοποιήσεων αποτελούν την ισχυρή δύναμη που μπορεί να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, και οποιοδήποτε άλλο αντιλαϊκό μέτρο κουρελόχαρτο!

           Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
              Καμιά μοιρολατρία – καμιά ηττοπάθεια!
                              ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου