Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

4 Μαρ 2016

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ” απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.
Καλεί όλες τις συναδέφισσες και όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και  καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, σε μια διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος-λαιμητόμος.   Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζει χιλιάδες γυναίκες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας και της υγείας τους.
Nα διαδηλώσουμε ταυτόχρονα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανώνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή. Ενάντια στην ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δεν διστάζει να ισοπεδώνει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους, απαιτώντας:                                                                                                            - Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
-      Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων στις χώρες                            τελικού προορισμού τους.
-      Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
-      Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.
-      Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα.
-      Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Να δυναμώσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης 48ωρης απεργίας για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ                ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

                                       

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου