Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

5 Ιουν 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. 2_6_2016

                                    
Με  μια πρωτοφανή σε μαζικότητα  και  συμμετοχή εκπαιδευτικών,  για τα τελευταία 10 χρόνια , πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία  η δεύτερη τακτική  Γ.Σ. του συλλόγου μας για το συνδικαλιστικό έτος 2015 – 2016,  την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του 1ου Δημ.σχ. Ηρακλείου. Πάνω από  450  οικονομικά τακτοποιημένοι συνάδελφοι  αλλά και  πάνω από 50 νέοι  που θέλησαν να εγγραφούν απέδειξαν με την παρουσία τους ότι οι εκπαιδευτικοί  συσπειρωμένοι  στο  σωματείο  τους έχουν  τη θέληση και τη δύναμη  να απαντήσουν  οργανωμένα  στα αντιλαϊκά σχέδια  συγκυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ- Μεγάλου  Κεφαλαίου.
Η Γ.Σ. απόφασισε την τροποποίηση των άρθρων  του καταστατικού που αφορούν:
α)  Την πραγματοποίηση της πρώτης  Γ.Σ.  του φθινοπώρου  ορίζοντάς την  για το τέλος  Νοεμβρίου  κάθε συνδικαλιστικού  έτους.
  β) Τη θητεία του  Δ.Σ ορίζοντας ότι:  Το νέο  Δ.Σ.  που θα αναδεικνύεται  ύστερα από τις αρχαιρεσίες  της εκλογοαπολογιστικής  Γ.Σ  του φθινοπώρου  και  οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε συνδικαλιστικό έτος  κατά το οποίο δε θα συμπίπτουν  με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή αιρετών  για τα υπηρεσιακά συμβούλια  και την εκλογή αντιπροσώπων  για το συνέδριο της ΔΟΕ. (αρχής γενομένης από το συνδικαλιστικό  έτος  2017-2018)  θα έχει  θητεία διετή.
 Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού  για τις τελευταίες αντιλαϊκές πολιτικές εξελίξεις  στο κονωνικό-οικονομικό επίπεδο και στο χώρο της Παιδείας, πολλοί συνάδελφοι πήραν το λόγο, μερικοί μάλιστα από αυτούς αναπληρωτές που εργάζονταν φέτος για πρώτη φόρα, καταθέτοντας τις απόψεις τους για τα πεπραγμένα  του  Δ.Σ.  της ΔΟΕ και τις προτάσεις τους για «το σχολείο που βιώνουμε και το σχολείο που ονειρευόμαστε».
Η Γ.Σ. με τεράστια πλειοψηφία καταψήφισε τα πεπραγμένα, τον οικονομικό απολογισμό και τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του Δ.Σ.  της ΔΟΕ και υπερψήφισε τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για: το διεκδικητικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης , το «σχολείο που βιώνουμε και το σχολείο που ονειρευόμαστε», την προσχολική και την ειδική αγωγή, την επιμόρφωση, τα εργασιακά –επαγγελματικά – οικονομικά και ασφαλιστικά  δικαιώματα  των εκπαιδευτικών.
Αποφάσισε επίσης:
 α) Τη συμμετοχή του συλλόγου  στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 4/6 στην Ομόνοια με την ΑΣΓΜΕ ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.
 β) Τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας την Τρίτη 7/6 στις 2 μ.μ.στα γραφεία της Β΄Δ/σης ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών , τις υπεραριθμίες, τις  συμπτύξεις τμημάτων , τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα τμήματα  νηπιαγωγείου και δημοτικού, στην ηλεκτρονική εγγραφή νηπίων.
γ) Τη συμμετοχή, την οργάνωση της επιτυχίας  και την  περιφρούρηση της Απεργίας στις 8/6 και τη συμμετοχή  στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2/6/2016                             ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ  Γ.Σ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου