Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Ιουλ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Για την επίσκεψη στο χωριό Ν. Μπελογιάννης, Ουγγαρία)

Στη διάρκεια της 7ήμερης εκδρομής (4-10/7) του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» σε Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Ιταλία  είχαμε την ευκαιρία αλλά το θεωρήσαμε και υποχρέωσή μας να επισκεφτούμε  το ελληνικό χωριό Ν. Μπελογιάννης  χτισμένο  από  Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες, όπου κατέφυγαν στην Ουγγαρία μετά το τέλος του Εμφυλίου πολέμου.

 Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, γνωρίσαμε από τις προσωπικές μαρτυρίες των λίγων πια Ελλήνων κατοίκων την ιστορία των ίδιων και των δικών τους, μέσα από τις οποίες καταρρίπτονται πολλοί μύθοι που χρησιμοποίησε  το μετεμφυλιακό  ελληνικό κράτος για να συκοφαντήσει τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. 


Οι ίδιοι μας διαβεβαίωσαν  για  τη θερμή υποδοχή που δέχτηκαν από την τότε νεαρή Λαϊκή Δημοκρατία αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασής τους  σε όλες τις κοινωνικές παροχές  χωρίς εμπόδια και διακρίσεις λόγω της διαφορετικής του εθνικής καταγωγής. Διαπιστώσαμε ότι κρατούν πάντα στην καρδιά τους την αγάπη τους για την  Ελλάδα και την ελληνική τους ταυτότητα. 
Τους δωρίσαμε ιστορικά βιβλία ελληνικών εκδόσεων για τη βιβλιοθήκη του σχολείου του χωριού και αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να κρατήσουμε μεταξύ μας επαφή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου