Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

13 Ιουλ 2016

Ψήφισμα «Nα σταματήσει τώρα και οριστικά κάθε δίωξη στους συναδέλφους Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη»

Ενώ τον Νοέμβριο του 2015 οι συνάδελφοι Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης αθωώθηκαν, στις 12 Ιούλη του 2016 παραπέμπονται εκ νέου στο Πειθαρχικό Τμήμα Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, για τον ίδιο λόγο για τον οποίο αθωώθηκαν και σχετίζεται με τη στάση τους στην ανάδειξη στελεχών το 2011.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας και απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των συναδέλφων και να κλείσει οριστικά η υπόθεση αυτή.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αιρετοί της Γ Αθήνας, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από υποψηφίους διευθυντές επειδή βαθμολόγησαν-αξιολόγησαν με χαμηλό βαθμό τους συγκεκριμένους υποψήφιους διευθυντές.
Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των συναδέλφων.
Ταυτόχρονα κρίνουμε αναγκαίο να κερδίσει έδαφος στη συνείδηση όλων των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων η πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι ενάντια στην αξιολόγηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αιρετούς να μη γίνονται αξιολογητές, να μην βαθμολογούν στις κρίσεις των διευθυντών και να βάζουν παύλα (-), πράγμα που γίνεται από πολλούς αιρετούς που αψηφούν το αντιδραστικό υπηρεσιακό νομοθετικό πλαίσιο.
Όπως για παραάδειγμα στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης  που είχαμε και τη δίωξη της αιρετού Σοφίας Ποταμιάνου, συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, επειδή αρνήθηκε να βάλει βαθμό στους υποψηφίους διευθυντές και να γίνει αξιολογήτρια.
Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, όλους τους συναδέλφους του δημοσίου τομέα, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο αυταρχικό κράτος και ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση, συνδικάτων και μαζικών φορέων που έχουν ως αίτημα να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και να κλείσει οριστικά η υπόθεση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου