Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Σεπ 2016

  
Όλοι και όλες
στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Όλοι γνωρίζουμε, παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, ότι η νέα χρονιά ξεκινά με προβλήματα και δυσκολίες για το σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών, για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Με τη νέα σχολική χρονιά η λαϊκή οικογένεια μαζί με το βάρος της φοροκαταιγίδας και της ανασφάλειας έχει να αντιμετωπίσει και το βραχνά της «δωρεάν παιδείας».
Η κυβέρνηση, πλάι στα ήδη ψηφισμένα μέτρα για το Ασφαλιστικό, τη λαϊκή φοροαφαίμαξη, τις ιδιωτικοποιήσεις, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο, το νόμο για τη δημόσια διοίκηση, τον μόνιμο «κόφτη» σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, για να απελευθερωθούν κονδύλια προς τον αναπτυξιακό νόμο, τσακίζει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων! Δίνει χάρισμα ακόμα και το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες.
Ο ΣΕΒ απαιτεί ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων, επαναφορά του lock out, μείωση του προσωπικού κατά 180.000 στο Δημόσιο και η κυβέρνηση, ως υπάκουος μαθητής και άξιος συνεχιστής του Μητσοτάκη, με  νομοθετική ρύθμιση που πέρασε στη Βουλή ανοίγει το δρόμο για απολύσεις όσων δημοσίων υπαλλήλων αξιολογηθούν με βαθμό από 0 έως 24.

Η κατάσταση στην Παιδεία δεν εξαιρείται από τη γενικότερη επίθεση.
Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχτηκαν απάτη!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, επιδιώκει να «εξαφανίσει» τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να εμφανίσει ότι υπάρχουν πλεονάσματα. Με τις αντιδραστικές εγκυκλίους προς τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χτυπά την οργανικότητα, ενεργοποιεί τη διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών.
Χέρι – χέρι με τις περικοπές προωθείται η αντιδραστική  λογική των δεξιοτήτων από μικρή ηλικία, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, δηλ. η ταξική της κατηγοριοποίηση, το σχολείο πολλαπλών ταχυτήτων. Στο σχολείο αυτό δεν χωράει η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για το λόγο αυτό γενικεύεται η ελαστική εργασία με χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους να γυρίζουν κάθε χρόνο τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι.
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:
  • Άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών και των Υπουργικών Αποφάσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή.
  • Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των αναγκών. 
  • Καμμιά απόλυση αναπληρωτή. Κανένας εκπαιδευτικός καμίας ειδικότητας δεν περισσεύει.
  • ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.
  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευση με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
  • Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)
  • Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος για παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
  • Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
  • Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
  • Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
  • Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).
Δυναμώνουμε την πάλη για Ενιαίο 12χρόνο Υποχρεωτικό Σχολείο και
Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν
για όλα τα παιδιά.
Για Δημοτικό και  Νηπιαγωγείο με διευρυμένη χρονική λειτουργία, με κατάλληλες υποδομές, που θα δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Προχωράμε ΑΜΕΣΑ σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ:

  • Μοιράζουμε τις ανοιχτές επιστολές προς τους γονείς, από τη 1η μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.
·         Συνεχίζουμε την αγωνιστική παρέμβαση στο ΠΥΣΠΕ και στη Β΄ Διεύθυνση Π.Ε για να αποτρέψουμε συμπτύξεις, υπεραριθμίες, υποχρεωτικές μετακινήσεις συνάδελφων.
·         Καλούμε σε συσκέψεις τους συλλόγους γονέων, τους ενημερώνουμε για τις επιπτώσεις της εφαρμογής
των νέου τύπου ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείου και των ρυθμίσεων για την ειδική αγωγή στη μόρφωση  των παιδιών

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15/9.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.               ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ ΣΧ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αμέσως μετά την απεργία προχωράμε  σε νέα Γεν. Συνέλευση για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.
Δυναμώνουμε την πάλη για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου