Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Οκτ 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ-ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Στις δύσκολες στιγμές που περνoύν αυτή τη στιγμή: οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες,οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα που πρέπει να αξιοποιήσουμε ως ταξικό σωματείο είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί,οι δεκάδες χιλιάδες  άνεργοι και αδιόριστοι,οι χιλιάδες απολυμένοι και απλήρωτοι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες μας παθητικά. Οι αδιόριστοι δε φταίνε για την ανεργία τους, στους απολυμένους δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι-άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης.
Σε αυτές τις συνθήκες επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των ανέργων. Κανένας άνεργος εκπαιδευτικος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας άνεργος της περιοχής μας να μη βρεθεί απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια.
Διεκδικούμε αγωνιστικά:        
  •    Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο είναι άνεργοι.
  •   Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών των δανείων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για τα καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για πιστωτικά δάνεια.
  • Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.
  • Επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του από το κράτος για τους ανέργους.
  • Μόνιμη  και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, την αποκατάσταση   των απωλειών, την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους δήμους:
      1.    Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
      2.    Κανένας περιορισμός στην ένταξη των παιδιών των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς.
   3. Δωρεάν συμμετοχή των ανέργων και των παιδιών τους σε αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες π.χ. χρήση γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων, καλλιτεχνικών μαθημάτων, ωδείων κ.λ.π.
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ:
Α) τη δημιουργία στο σύλλογό μας  Επιτροπής Ανέργων Εκπαιδευτικών που θα ασχολείται συστηματικά με την οργάνωση, τη συμμετοχή των ανέργων στη ζωή του συλλόγου, την προβολή του διεκδικητικού πλαισίου, την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Β) τη συνεργασία  με όσες Επιτροπές Ανέργων υπάρχουν στους Δήμους της περιοχής μας, την κοινή δράση μας με κινητοποιήσεις σε πλατείες, παραστάσεις σε υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ ή όπου αλλού μπορεί να εκφραστεί η αγωνιστική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις εργαζομένων όπου αγωνίζονται για τη δουλειά, το μεροκάματό τους, ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους.
Στηρίζουμε την πάλη που κάνουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία και για τη φροντίδα υγείας που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι με βάση τις ανάγκες τους.
Απαντάμε άμεσα στην επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε νέα παροχή για την εργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Συντονίζουμε τα βήματά μας με τα άλλα τα συνδικάτα για την προετοιμασία  απεργιακού αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη
Ενημερώνουμε τα μέλη του Δ.Σ.  ώστε συνάδελφοί μας, γονείς μαθητών μας, γείτονές μας, που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή έκτακτες δύσκολες καταστάσεις  να μη μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους.
Να αποτρέψουμε να υπάρξουν συνθήκες εξαθλίωσης,  με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας, με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές.
Να  μπούμε μπροστά σε κάθε προσπάθεια πλειστηριασμού ή κατάσχεσης σπιτιού συναδέλφου, γονέα  μαθητή μας, φτωχού γείτονά μας.

Καλούμε τους άνεργους συναδέλφους, να έρθουν σε επαφή με το σύλλογό μας.       Να μη βρεθεί κανείς άνεργος, μόνος του.
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου