Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Μαρ 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το δικαίωμα και τον τρόπο συμμετοχής των εργαζομένων στις  απεργιακές κινητοποιήσεις. 
Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απεργία στα ΜΜΜ έδειξε τα πραγματικά του αισθήματα και τις πολιτικές του επιδιώξεις  απέναντι στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, «ρίχνοντας» ταυτόχρονα και το σύνθημα του κοινωνικού αυτοματισμού: «Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε».  «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» έγραψε χαρακτηριστικά.
Με τη δήλωση αυτή συναγωνίζεται σε αντιλαϊκότητα την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο για το ποιος θα δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια στους «θεσμούς» και στους δανειστές για την υλοποίηση των βάρβαρων απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων, τη στιγμή που στο κρεβάτι του Προκρούστη της β΄αξιολόγησης βρίσκονται και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 Εμείς οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουμε. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας να γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιου είδους πολιτικές «συμβουλές», να απαντήσουμε στον κοινωνικό αυτοματισμό χτίζοντας τη συμμαχία εργαζομένων-μικρών ΕΒΕ - φτωχών αγροτών για να  αντιπαλέψουμε μαζί όλα τα μέτρα που στεγνώνουν τη ζωή μας, να διεκδικήσουμε όχι μόνο τις απώλειες που έχουμε δεχθεί αλλά και την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου