Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

28 Απρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΚΙ Η ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον κινηματογράφο «Αστέρα», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 26/4 η εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Ιωνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ.Σεφέρης» όπου τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά. 

Στον χώρο της εκδήλωσης συναντήθηκαν οι οικοδόμοι με τους εκπαιδευτικούς, οι εργάτες των εργοστασίων με τους εμποροϋπάλληλους των καταστημάτων της περιοχής μας, οι Ιωνιώτες νεολαίοι φοιτητές και εργαζόμενοι με τους αγωνιστές συνταξιούχους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του βίντεο που έχει επιμεληθεί το ΠΑΜΕ με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.    Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» .

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια και νέοι εργαζόμενοι απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν ιστορικά αποσπάσματα από τη δράση του εργατικού κινήματος και τις Εργατικές Πρωτομαγιές σε όλο τον κόσμο.
Μέσα από τις ομιλίες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το βίντεο που προβλήθηκε αναδείχτηκε η διαχρονική άρρηκτη σχέση της πάλης του εργατικού κινήματος για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αναδεικνύοντας το ταξικό - διεθνιστικό καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος για τη συναδέλφωση των εργατών όλου του κόσμου με σκοπό την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των δεινών που γεννά για τους λαούς.
ΤΟ  ΔΣ





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου