Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Απρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΠ Ν.ΙΩΝΙΑΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Απριλίου συνάντηση με τους προέδρους των ΔΕΠ Ν. Ιωνίας (κ.Κωστάκη) και Ηρακλείου         (κ. Κουτσογιαννάκη).

Στη συνάντηση θέσαμε  ερωτήματα σχετικά  με τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της περιοχής μας και ερωτήματα που αφορούν  την κατανομή των μαθητών από περιοχή σε περιοχή.

Σε  ό,τι αφορά το πρόβλημα της στέγασης του Διαπολιτισμικού Σχολείου Αλσούπολης, του οποίου το ενοικιοστάσιο λήγει τον Ιούνιο και η μελέτη του μηχανικού της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) το κρίνει ακατάλληλο για σχολική χρήση, καμία λύση δεν προτείνεται από μεριάς του δήμου Ν. Ιωνίας, αν και είναι σχολείο δικής του ευθύνης. Επίσης και για το κτηριακό των Νηπιαγωγείων 2ο-13ο και 23ο λάβαμε την ίδια απάντηση.

Ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας μας ενημέρωσε επίσης ότι η ΔΕΠ πρόκειται να προχωρήσει σε έγκριση αλλαγής ορίων για  την καλύτερη κατανομή των μαθητών (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) σε σχολικές μονάδες που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μείωση μαθητών.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της σχολικής επιτροπής μας ενημέρωσε ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση κυρίως λόγω των χρεών και προστίμων που έχουν προκύψει το τελευταίο έτος, αλλά έχουν μπει σε μια σειρά.

Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε υπόψη του καταρχήν τη δυσκολία των σχολικών μονάδων  να ανταποκριθούν  στη λειτουργία τους λόγω των  πενιχρών οικονομικών τους. Σε ό,τι αφορά την αλλαγή των ορίων και τη λειτουργία του Διαπολιτισμικού, καθώς και όλων των σχολικών μονάδων εμείς εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν πρέπει να αποδυναμωθεί καμία σχολική μονάδα ούτε  να συμπτυχθούν τμήματα ούτε να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία συστέγασης που μπορεί να σταθεί αφορμή για την κατάργηση κάποιου σχολείου  μέσα από μια νέα συγχώνευση.

 Η λειτουργία του Διαπολιτισμικού κρέμεται σε μια κλωστή. Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Στη σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΠ Ν. Ηρακλείου (λόγω δικών του ανειλημμένων υποχρεώσεων) μας ενημέρωσε ότι η ΔΕΠ θα προχωρήσει σε αλλαγή των ορίων κάποιων σχολικών μονάδων. Εμείς θέσαμε το ερώτημα της τύχης του (μισού) κτηρίου του Ειδικού Σχολείου  Ηρακλείου, το οποίο καταλαμβάνεται από τις υπηρεσίες της Β΄ Διεύθυνσης , καθώς και το αν είναι ενήμερος πρώτον για τις αλλαγές ορίων που προτείνονται από τον δήμο της Ν.Ιωνίας (και αφορούν σχολεία και της δικής του ευθύνης) και δεύτερον για το κτηριακό πρόβλημα που έχει προκύψει με το Διαπολιτισμικό στη Ν.Ιωνία.

Για τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης, μας διαβεβαίωσε ότι έχουν πάρει παράταση μέχρι τον Ιούνιο για να αποχωρήσουν από το σχολικό κτήριο.  Για τα υπόλοιπα θέματα δεν ήταν ενημερωμένος. Επιμείναμε στη σύντομη αυτή συνάντηση για τη διάθεση κενών κτηρίων χαρακτηρισμένων ως κατάλληλων για σχολική χρήση  στην ευρύτερη περιοχή του δήμου έτσι ώστε να λυθούν  κτηριακά προβλήματα όπως αυτά του 5ου νηπιαγωγείου καθώς και άλλων σχολείων στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόταση μας και προς τους δύο εκπροσώπους των δήμων είναι ότι άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε στη συνεδρίαση διαδημοτικής ΔΕΠ για να γίνουν οι συνεννοήσεις και από τις δυο πλευρές και για την αλλαγή των ορίων επειδή και ο δήμος Ηρακλείου εμπλέκεται στην κατανομή μαθητών που κατοικούν σε οικοδομικά τετράγωνα όμορα με του δήμου Ν. Ιωνίας και για τη διαθεσιμότητα των σχολικών κτηρίων στα οποία πρέπει επιτέλους να στεγάζονται μαθητές.

 Από πλευράς του συλλόγου μας δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καλούμε τους συλλόγους γονέων  της περιοχής μας σε κοινή δράση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου