Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Απρ 2017

Η "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κυβέρνηση, φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ισχυρίζονται ότι ο νόμος αυτός διαφέρει από τους προηγούμενους γιατί φέρνει μια «καλή» αξιολόγηση, σε αντίθεση με τις «κακές» αξιολογήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

                     

Ο νόμος για την «αξιολόγηση» έχει να κάνει:

1. Με την «αποτελεσματικότητα στην εργασία», με βάση τη λεγόμενη στοχοθεσία. Πρόκειται για πρόταση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ προς την προηγούμενη κυβέρνηση (Μάης 2014)  που αναφέρεται σε μετρήσιμους στόχους, τους οποίους στην πραγματικότητα θα επιβάλλουν οι προϊστάμενοι, οι διευθυντές στους εργαζόμενους ενός τμήματος, μιας υπηρεσίας κ.λ.π. και ο βαθμός επίτευξης των στόχων θα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης για τους εργαζόμενους.

2. Με τη συμπεριφορά των υπαλλήλων «εντός και εκτός υπηρεσίας».

3. Με την «πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους».

                                                 Συνδέεται άμεσα:

1. Με τους νόμους για το μισθολόγιο, τον Υπαλληλικό Κώδικα κ.ά.

2. Με τις απολύσεις στο Δημόσιο που είναι κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του ΣΕΒ ο οποίος ζητά (με δελτίο του ήδη από το Μάη του 2016) να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι.

3. Με το χαρακτήρα και την ταξική θωράκιση του κράτους και την επιθετικότητά του απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στο λαϊκό κίνημα. 

4. Με την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, ώστε να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες για την παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Η λεγόμενη "αξιολόγηση" δεν έχει καμία σχέση:

 Με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» σε όλα τα επίπεδα. Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την "αξιολόγηση" και την κινητικότητα.


Ενιαίος αγώνας, προετοιμασία για άμεση πανεργατική απεργιακή απάντηση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου