Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Απρ 2017

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

 Ύστερα από την εφαρμογή στην πράξη των νέων ''μαθηματικών '' της κυβέρνησης, ''περίσσεψαν'' φέτος χιλιάδες ώρες συναδέλφων, έμειναν άνεργοι χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές, ενώ οι ελάχιστες  προσλήψεις παράλληλων στηρίξεων ανάγκασαν πολλούς συναδέλφους να μοιράζονται σε 3 και 4 παιδιά, μεταξύ 2 και 3 σχολείων.
 Πριν ακόμα ψηφιστεί η τελευταία τροπολογία που παγιώνει, για χιλιάδες  εκπαιδευτικούς, την αδιοριστία και επιβεβαιώνει την εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την Ειδική Αγωγή, Υπ.Παιδείας - Διευθυντές Εκπαίδευσης - Σχολικοί σύμβουλοι προχωρούν σε ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ''υποχρεώνοντας'' συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων, με την απειλή της ''κινητικότητας'' και ενόψει της «νέας» αξιολόγησης να συμπληρώσουν τις ώρες που τους περισσεύουν (αφού δεν είναι αρκετή η περιπλάνησή τους σε 4 και 5 σχολεία) κάνοντας παράλληλη στήριξη!!!. Τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες αναπληρωτές ειδικής αγωγής είναι άνεργοι.
Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι σχολικοί σύμβουλοι της ειδικής αγωγής, που δίνοντας εξετάσεις στο υπουργείο για το πόσο πειθήνια όργανά του είναι, δέχονται αυτή την επαίσχυντη τακτική που  καταδικάζει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και επιδίδονται σε έναν αγώνα ταχύρρυθμων   σεμιναρίων. Με αυτά τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην ουσία συντελούν και οι ίδιοι στην υποβάθμιση, των ειδικών παιδαγωγικών προσόντων που απαιτεί η ΕΑΕ, προωθούν τη διδασκαλία α λα κάρτ και το τσουβάλιασμα των συναδέλφων ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης.
Η στάση τους κάθε άλλο παρά επιστημονική και παιδαγωγική είναι. Κινείται στη λογική των απαιτήσεων των «θεσμών» και του ΣΕΒ προκειμένου να έρθει η ....''ανάπτυξη'' πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Κινείται στη λογική των  αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που τσακίζουν τους μαθητές μας  στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, με την κοινή ψήφο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, και του αυτόματου ''κόφτη'' που στην παιδεία σημαίνει, λιγότεροι εκπαιδευτικοί και χειρότερη παρεχόμενη μόρφωση στους μαθητές.
Δεν θα σταματήσουν εδώ. Κανένας δε θα γλιτώσει τη ''θέση'' του αν δεχτεί να αντικαταστήσει έναν ειδικό παιδαγωγό που θα μείνει άνεργος! Σήμερα είναι οι παράλληλες στηρίξεις, αύριο θα είναι κάποια άλλη ειδικότητα. Ο στόχος τους είναι να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικούς χτυπώντας τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και να σπείρουν το διχασμό μεταξύ μας.
Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

ü Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην συναινούν στην απαξίωση της παράλληλης στήριξης, να μην καλύπτουν με συμπληρώματα ωρών τις ανάγκες των μαθητών τους για παράλληλη στήριξη.
ü Τους συναδέλφους να μην προσέρχονται σε τέτοιου είδους σεμινάρια αναδεικνύοντας τη στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από την ευέλικτη διαχείριση εργαζομένων και τις περαιτέρω μειώσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο μέλλον.
ü Όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, σε αγωνιστική δράση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Στην εκπαίδευση και ειδικά στην ΕΑΕ δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος!!
Το αντίθετο! Χρειάζονται σήμερα χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες! Να σταματήσει η περιπλάνηση και η ομηρία των επί 16 χρόνια "μόνιμων αναπληρωτών" ΕΑΕ!!!

Γ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        Κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου για την ΕΑΕ από το 2008 ως σήμερα. Κατάργηση του άρθρου 48 του ν. 4415/2016 που προβλέπει την απόσπαση εκπαιδευτικών Γενικής στην Ειδική αγωγή, της τροπολογίας της 29ης Μάρτη για αδιοριστία ως το 2019 και του σχεδίου ΥΑ 31/3 που υποβαθμίζει το πτυχίο, αναδιατάσσει τους πίνακες, απολύει αναπληρωτές, διαιωνίζει την αδιοριστία και επεκτείνει την ελαστική εργασία.

·  ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ, σε Γενική και Ειδική Αγωγή, εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ  για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.

·        Οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται σε μία φάση, όλοι 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία!

·        Γενναία Χρηματοδότηση της ΕΑΕ, ώστε να εξασφαλιστεί ο δημόσιος, δωρεάν χαρακτήρας της και να ενταχθούν όλα τα παιδιά με ε.α. στη δομή που το καθένα έχει ανάγκη. Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης, της παρέμβασης και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7 ΑΠΡΙΛΗ 

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ  ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου