Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Μαΐ 2017

Σφαγή στις Μεταθέσεις της Πρωτοβάθμιας για το 2017–2018!

Ο "κόφτης" τσακίζει τη ζωή των εκπαιδευτικών!!

Η κυβέρνηση αφού "εξοικονόμησε" χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τις αντιδραστικές αλλαγές στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και από την απόλυση 4000 αναπληρωτών,  τώρα τσακίζει και πάλι τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών στερώντας τους ακόμα και τη μετάθεση!

Τη φετινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια oι Διευθυντές  Εκπαίδευσης έστειλαν πάνω από 3000 κενά, με βάση βέβαια τη δική τους εκτίμηση και με δεδομένα τα πολυπληθή τμήματα. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές τα έκαναν 1700 (!) και τελικά δόθηκαν από τις 4.844 αιτήσεις στη γενική αγωγή 528 μεταθέσεις, δηλαδή το 10,9%! Κι όλα αυτά σε συνέχεια της περυσινής σφαγής όπου είχε καλυφθεί το 8,78%!

Είναι οι δεύτερες... λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση!

Tη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες βεβαιωμένα οργανικά κενά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι πρόκληση όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που έχουν χάσει ήδη 6 μισθούς και αναγκάζονται να ζουν χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά τους, να συντηρούν δύο σπίτια, να αφήνουν πίσω ή να "σέρνουν" μαζί τους κάθε χρόνο μικρά παιδιά, να μην ικανοποιείται το αυτονόητο δικαίωμα της μετάθεσής τους και να εγκλωβίζονται για χρόνια μακριά από τους δικούς τους.
Καμία πλέον αναμονή! Όχι άλλες, παλιές και νέες, αυταπάτες!

Απαντάμε με τη συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία 17/5.
Απαιτούμε:
Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων.

Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου