Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Μαΐ 2017

8/5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ !



Χρόνια τώρα το Διαπολιτισμικό  Σχολείο ΝέαςΙωνίας  στεγάζεται  σε ένα  νοικιασμένο κτήριο στην Αλσούπολη, το οποίο δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις  που απαιτούνται  για τη στέγαση και τη λειτουργία  μιας σχολικής μονάδας.

Παρά το ότι έγκαιρα επισημάναμε το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, φτάσαμε  στον Δεκέμβριο του 2016  όπου έληξε το μισθωτήριο συμβόλαιο και κοντεύουμε στον  Ιούνιο  του 2017, όπου λήγει και  η παράταση παραμονής του σχολείου στο συγκεκριμένο κτήριο, χωρίς να έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα  από τον έλεγχο  που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του ΟΣΚ, η στατικότητα και η αντισεισμική θωράκιση του κτηρίου κρίθηκαν ακατάλληλες .

Αφού Καλέσαμε τη  Β΄ Δ/νση, τον  δήμο Ν. Ιωνίας, αλλά και τις δημοτικές αρχές των όμορων  δήμων, να σκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα  και μέχρι το τέλος Απριλίου 2017 να έχουν  βρει  στην περιοχή τους  είτε νέο κτήριο, είτε χώρους που προορίζονται   για  σχολική χρήση και δεν χρησιμοποιούνται γι΄ αυτό το σκοπό, κτήριο καινούριο δεν έχει  βρεθεί και  μαθητές  και  εκπαιδευτικοί  κινδυνεύουν  να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο.

Σε κάθε  περίπτωση η ευθύνη βαραίνει διαχρονικά, το Υπουργείο Παιδείας, τις Δημοτικές Αρχές και τη Β΄Δνση  Π.Ε.  που στην ουσία αδιαφορούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει  στο απροχώρητο. 

 ΑΡΚΕΤΑ!  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΒΡΕΘΕΙ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΚΤΗΡΙΟ
                ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ !


Το  Δ.Σ.  καλεί  σε   παράσταση  διαμαρτυρίας
εκπαιδευτικούς,  γονείς και φορείς της περιοχής  μας
τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στις 13.30, στο Υπουργείο Παιδείας
 και ζητά συνάντηση με εκπροσώπους  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της  τμήματος Διαπολιτισμικής  Εκπ/σης  για  να  βρεθεί  λύση άμεσα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου