Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Μαΐ 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

Για άλλη μια χρονιά με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας καλεί τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  να υλοποιήσουν,  λίγες μέρες πριν τελειώσουν τα μαθήματα, ξανά το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. παρά  τη γενική καταδίκη του τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή, μαζί με δεκάδες Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Συλλόγους Γονέων, την ΑΣΓΜΕ  και τη Δ.Ο.Ε., είχε αντιδράσει  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  εκφράζοντας την ανησυχία του και για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μας, αλλά και καταγγέλλοντας τους στόχους και  τις  επιδιώξεις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και των εμπλεκόμενων ως χορηγών Εταιρειών (Nestle, ΟΠΑΠ, Coca-Cola) στη σχετική  έρευνα, με την υπ.αρ. πρωτ.94 /13-3-2013, ανακοίνωσή του.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί :
- Το Υπ. Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και δημόσιων σχολείων.       
-Τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις να μη συμμετέχουν στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα και τους παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

- Τους Συλλόγους Γονέων να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια γνωστών επιχειρήσεων, «άγνωστο» για ποιους σκοπούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου