Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Μαΐ 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΟΥΡΑ


Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την εργοδοσία στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ  διότι στις 24 Απριλίου 2017, ανακοίνωσε τη μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση που έβαζε εμπόδιο στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ με τη στήριξη και των υπολοίπων, κατά τα άλλα “ανταγωνιστών” του  στο χώρο της πτηνοτροφίας, έχει εξαπολύσει επίθεση χωρίς προηγούμενο στους εργαζόμενους και το σωματείο τους.
Χαρακτηριστικό της συντονισμένης επίθεσης είναι η συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων μέσα σε όλους τους εργασιακούς χώρους της πτηνοτροφίας, ¨επιχειρηματολογώντας¨ πως η μείωση της παραγωγικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ είναι αποτέλεσμα των αγώνων. Με αυτόν τον τρόπο καλούν όλους τους εργαζόμενους για να μην κλείσει η επιχείρηση να δουλεύουν απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, υγιεινή και  ασφάλεια, με την τρομοκρατία να βασιλεύει.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν κλείνουν επειδή οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για να ζήσουν καλύτερα αυτοί και οι οικογένειές τους αλλά επειδή σκοπός τους είναι το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος σε συνθήκες ανταγωνισμού. Αυτή η πραγματικότητα οδηγεί επιχειρήσεις στο κλείσιμο ακόμα και όταν είναι κερδοφόρες.
Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνουν διευκολύνουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Για τη κατάσταση στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχουν λάβει γνώση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η επίθεση κλιμακώνεται ενώ τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοσία.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ. Θα δώσουμε το παρόν στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα η μεθόδευση της απόλυσης ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου αλλά και για να δικαιωθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου