Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

8 Μαΐ 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Την  Τρίτη  25/4/2017 συνεδρίασε η ΔΕΠ Ν.Ιωνίας  με θέμα την αλλαγή ορίων  για ορισμένες σχολικές  μονάδες  προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  με σκοπό την ενδυνάμωση  κάποιων από αυτές  λόγω της συνεχούς  μείωσης  εγγραφών  και φοίτησης  μαθητών  που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή που λειτουργούν.

Η εισηγητική πρόταση του αντιδήμαρχου παιδείας και προέδρου της  ΔΕΠ  όριζε σαφώς  τα νέα όρια της  κάθε σχολικής μονάδας  με συγκεκριμένες   οδούς.
Ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, εκφράζοντας την ανησυχία  του  μήπως στην προσπάθεια  να  ενδυναμωθεί  μια σχολική μονάδα μπορεί να αποδυναμωθεί  μια άλλη,  πρότεινε αναβολή της  λήψης απόφασης  η οποία θα καθορίσει τα  νέα  όρια των προτεινόμενων νηπιαγωγείων, ωσότου  ολοκληρωθούν οι φετινές  εγγραφές και εκτιμηθεί η πορεία της δυναμικότητας  των σχολικών μονάδων .
Η πρόταση του συλλόγου μας ύστερα από 2 ψηφοφορίες  τελικά  μειοψήφισε  και  πέρασε η πρόταση  που κατέθεσε  ο αντιδήμαρχος  παιδείας  με σχετική πλειοψηφία (3 υπέρ – 2 κατά) .

Στη  δημοσίευση  της  απόφασης  όμως σε  ό, τι  αφορά  τα  όρια  των  συστεγαζόμενων  3ου,  9ου,  22ου   νηπιαγωγείων  της  Καλογρέζας  και του 16ου  νηπιαγωγείου της  Αλσούπολης  δεν  αναγράφονται  ξεχωριστά  οι  νέες  οδοί  για  κάθε μία  από τις  παραπάνω  σχολικές   μονάδες  όπως  αυτές  παρουσιάζονταν  στην  εισηγητική  πρόταση του  αντιδήμαρχου η οποία και ψηφίστηκε.

Αναγράφονται στην ίδια στήλη  και τα συστεγαζόμενα  και το  16ο  μαζί,   με  όλες  τις  νέες οδούς ενιαία ως  κοινά όρια  και των  συστεγαζόμενων  και του 16ου  !  Κάτι  που ούτε  προτάθηκε ούτε  συζητήθηκε ούτε και αποφασίστηκε   από  τη  ΔΕΠ !  
Και  που  περικλείει τον κίνδυνο  στο ένα νηπιαγωγείο να εγγραφούν  περισσότερα  παιδιά  από αυτά  που μπορούν  να  φοιτήσουν  και στο άλλο να μη μπορεί να σχηματιστεί τμήμα,  με τις  νηπιαγωγούς  να έρχονται σε σύγκρουση  με  τους  γονείς  ψάχνοντας  να βρουν λύσεις  για  ένα πρόβλημα  που δεν είναι στη δική τους ευθύνη .

Καταγγέλλουμε  ότι  η σχετική  δημοσίευση  παραποιεί την απόφαση  της ΔΕΠ.  Και αν ως μέλος της  ΔΕΠ  την υπογράψαμε  είναι  γιατί  θεωρήσαμε ότι σ΄αυτήν  καταγράφεται  ακριβώς  καθετί  που προτάθηκε και ψηφίστηκε.  Από  δω και  μπρος  θα είμαστε πιο  επιφυλακτικοί  αίροντας  την όποια εμπιστοσύνη  δείξαμε.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε  τον  αντιδήμαρχο  και πρόεδρο  της  ΔΕΠ  να  εφαρμόσει την πρόταση που κατέθεσε εισηγητικά,  η οποία καθορίζει    σαφώς τα όρια για κάθε νηπιαγωγείο και η οποία  πλειοψήφισε, σεβόμενος  τουλάχιστον εκείνα  τα μέλη της  ΔΕΠ τα οποία  ενώ αρχικά  συμφώνησαν  με την πρόταση του συλλόγου μας  στη συνέχεια ψήφισαν τη   δική του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου