Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

24 Αυγ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ ΜΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει πιο αποφασιστικά την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας και των συνεργατών του στη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις  10/8 διαπιστώνουμε ότι:
 Το νέο Π.Δ. 79/2017 για τη λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, έρχεται να ενσωματώσει όλες τις προηγούμενες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για το νέου τύπου Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
Στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών για πρώτη φορά αποσαφηνίστηκε με τόσο μεγάλη ακρίβεια ότι οι όποιοι διορισμοί γίνουν έχουν ως προαπαιτούμενο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση!!
Η διαδικασία της αξιολόγησης, (ως μνημονιακή δέσμευση όπως την χαρακτήρισαν οι ίδιοι) θα προχωρήσει με την αιτιολογία "της αναβάθμισης συνολικά της εκπαίδευσης".
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής επικαλούμενη την έλλειψη σε υποδομές και χρηματοδότηση!
Για τους αναπληρωτές δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση γύρω από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί.!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας υλοποιούν σταθερά  την πολιτική  της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, και τις θέσεις του ΣΕΒ για την Παιδεία. Δεν υπάρχει λοιπόν χρόνος για αναμονή και αυταπάτες. Για μας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος η αντιπαράθεση μ΄ αυτή την πολιτική  που μετατρέπει τη μόρφωση σε εμπόρευμα, που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματά μας.


Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την οργάνωση της πάλης αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία, για προετοιμασία μέσα από έκτακτες  Γ.Σ. γενικότερων αγώνων απέναντι στη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων σε συντονισμό με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου