Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Σεπ 2017

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


Κάθε χρόνο χιλάδες αναπληρωτές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα!
Το 2017 είναι ανήκουστο αλλά αληθινό! Στη Σαντορίνη δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, που προσλήφθηκαν πριν λίγες μέρες, στοιβάζονται σε πανάκριβα δωμάτια ή κοιμούνται στην παραλία γιατί δεν έχουν πού να μείνουν ! Το ενοίκιο είναι εξοντωτικό! Γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε αυτοί οι άθρωποι; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;
                                             Είναι πραγματικά απαράδεκτο!
Απαιτούμε να παρθούν τώρα μέτρα για τη στέγαση και τη σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών!
·        Απαιτούμε από τον Υπ. Εσωτερικών να παρέμβει και σε συνεργασία με τους Δήμους να στεγάσει τους αναπληρωτές συναδέλφους (άλλωστε είναι και υποχρέωσή τους και με βάση τον νόμο 3852/2010) σε κατάλληλα οικονομικά σπίτια ή δωμάτια. Να τους εξασφαλίσει επίσης επίδομα ενοικίου για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
·        Απαιτούμε και από τον Υπ. Παιδείας να παρέμβει, ώστε να λυθεί τώρα το σοβαρό αυτό ζήτημα.
·        Παράλληλα ζητάμε με παρέμβαση των Υπουργείων και του Δήμου να εξασφαλιστεί η σίτισή τους στη στρατιωτική λέσχη που υπάρχει στο νησί.
·        Επειδή ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα νησιά, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, τα ίδια μέτρα  να παρθούν  και για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές στον τόπο που διορίστηκαν.
Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων,
-         στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 11/9 στις 13.30  και

-         στο Υπ. Εσωτερικών (Σταδίου 27) την Τρίτη 12/9 στις 14.00, για να απαιτήσουμε να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών στη Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου