Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

29 Σεπ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ.

Την  Τετάρτη 27/9/2017 πραγματοποιήθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας στην προγραμματισμένη έκτακτη Γ.Σ,  ευρεία, ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ  με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων συναδέλφων.
 Το Δ.Σ κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των συναδέλφων και αποφάσισε:

      1.      Τη σύγκλιση νέας έκτακτης Γ.Σ σύμφωνα  με την πρόταση της ΔΟΕ ενόψει  της Γ.Σ των προέδρων.
      2.      Τη  σύσκεψη με νηπιαγωγούς και γονείς των νηπίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία από την εφαρμογή του ΕΤΟΝ και του νέου ΠΔ 79/2017 (ωράριο, σίτιση, ελλείψεις…) και να προχωρήσει σε παραστάσεις στη Δ/ΝΣΗ και στους Δήμους.
      3.       Να επικαιροποιήσει την  ανακοίνωσή του  ενάντια στον νόμο για την αξιολόγηση  και τους στόχους που αυτή εξυπηρετεί προς τους συν/φους, τους γονείς και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής μας και με αφορμή  την εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη να καλέσει τους  Δ/ντές των σχολείων σε αποχή από την οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, στέλνοντάς τους και την υπεύθυνη δήλωση αποχής τους  για συμπλήρωση και υπογραφή.   
    4.      Να οργανώσει στις 3/10/2017 τη  μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην αξιολόγηση   περιοδείες των μελών του Δ.Σ  στα  σχολεία .
    5.      Να διοργανώσει το 4ο καλωσόρισμα  των αναπληρωτών. Να συστήσει επιτροπή αγώνα αναπληρωτών και να προβεί σε παραστάσεις στους δήμους για εύρεση λύσης στο πρόβλημα στέγασης – σίτισης ειδικά για  τις πρώτες μέρες πρόσληψής τους.
    6.      Να καλέσει τους συναδέλφους των ειδικοτήτων σε σύσκεψη για το πρόβλημα των μετακινήσεων και της κάλυψης του ωραρίου τους με μαθήματα άσχετα με την ειδικότητά τους.
    7.      Να καταγγείλει την προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης  για την κατανομή των ωρών της παράλληλης στήριξης στους συλλόγους διδασκόντων και την απαράδεκτη- αντιεπιστημονική και προφορική εντολή της Δ/νσης για συμπλήρωση του ωραρίου  Δ/ντών, ΠΕ70, ειδικοτήτων στην παράλληλη στήριξη.
    8.      Να προτείνει απεργιακή απάντηση αμέσως μόλις κατατεθεί νομοθετική πρόταση για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

    9.      Το Δ.Σ  θα  συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση  των παραπάνω αποφάσεων.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου