Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

5 Οκτ 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/10 5.00 μ.μ.




ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα από την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στην Παιδεία και ειδικά στην Προσχολική Αγωγή είναι μακριά όχι μόνο από τις σύγχρονες αλλά ακόμα και από τις καθημερινές ανάγκες  των μαθητών,  βάζοντας  τις νηπιαγωγούς  να εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Η νομιμοποίηση και μονιμοποίηση των αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου , που επιχειρείται και με το Π.Δ. 79/2017, οδηγεί το Δημόσιο Νηπιαγωγείο σε παραπέρα υποβάθμιση.
  
Ταυτόχρονα  αναδύονται  διάφορα προβλήματα  που δυσχεραίνουν την  καθημερινή λειτουργία του νηπιαγωγείου όπως :  Η υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με τη μετατροπή του σε προαιρετικό, η μη εναλλαγή βάρδιας των νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, η κατάργηση της δυνατότητας στους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίζουν για την κατανομή των τμημάτων, και  ειδικά  αυτό της σίτισης των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα μιας και δεν προβλέπονται προσλήψεις τραπεζοκόμων (και όπου υπάρχουν οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη) και φυσικά  στα καθήκοντα  των   εκπαιδευτικών  δεν είναι  το ζέσταμα  και το σερβίρισμα του φαγητού. Στα περισσότερα νηπιαγωγεία οι μαθητές τρώνε κρύα γεύματα, είτε κατευθείαν από το ψυγείο, είτε αποθηκευμένα σε θερμομπόλ και οι οικογένειες δυσανασχετούν.   

 Η σίτιση των παιδιών στα ολοήμερα τμήματα θα πρέπει να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των    παιδιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το εντατικοποιημένο ωράριό τους. (αρκετά παιδιά έρχονται στο σχολείο στις 7.45 και αποχωρούν στις 16.00).

   Απαιτούμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, για τη δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης .

Καλούμε τις/τους νηπιαγωγούς, τις  Ενώσεις,  τους συλλόγους γονέων και               τους γονείς των νηπίων της  περιοχής μας σε σύσκεψη
                                   τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017  στις  5.00 μ.μ.
στα συστεγαζόμενα  νηπιαγωγεία  της  Ν. Ιωνίας (3ο-19ο-22ο)
στην  οδό Μουταλάσκη 47, Καλογρέζα με σκοπό   να οργανώσουμε παραστάσεις στους δήμους  και  να διεκδικήσουμε  λύσεις από το υπ. Παιδείας .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι και γονείς

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για να πορευτούμε μαζί για τη διεκδίκηση του σχολείου που αξίζει στα παιδιά μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου