Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...

19 Φεβ 2017

ΠΑΜΕ ΣΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ", ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ


ΠΑΜΕ ΣΤO ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ του Φρανσίς Βεμπέρ


          ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ ( ΚΥΨΕΛΗΣ 3)


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :Σπύρος Παπαδόπουλος.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και ο Τάκης Παπαματθαίου                          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  8.30 μ.μ.    
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 12 ΕΥΡΩ  (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και τα εισιτήρια θα προπληρωθούν)
ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   17/3
                Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:
Μια σκεπτόμενη anti-bullying κωμωδία ενηλίκων, διάσημη από τον κινηματογράφο, σε μια προσεγμένη παραγωγή, με ωραία ατμόσφαιρα κι ερμηνείες στην κόψη του κωμικοτραγικού. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποδεικνύεται ταιριαστός στον χαριτωμένο και αξιαγάπητο χαρακτήρα του καλοκάγαθου εφοριακού/υποψήφιου κορόιδου.

Τα πάντα διαδραματίζονται σε ένα παρισινό σαλόνι. Ο μπον βιβέρ εκδότης Πιέρ­ Μπροσνάν έχει με την παρέα του ένα μάλλον ανήθικο, αλλόκοτο χόμπι: κάθε Πέμπτη στήνουν ένα δείπνο στο οποίο ο καθένας τους προσκαλεί και από έναν «ηλίθιο» για να σπάσουν πλάκα. Εκείνος, μάλιστα, που θα φέρει τον πιο «τέλειο ηλίθιο» κερδίζει. Αυτήν τη φορά όμως ο Πιέρ θα την πατήσει. Λόγω ενός λουμπάγκο θα ξεμείνει στη μεγαλοαστική οικία του παρέα με τον τελευταίο «ηλίθιό» του. Μόνο που αυτός ο τελευταίος, με τις αθέλητες γκάφες του, θα φέρει τον Πιέρ σε απόγνωση – ίσως όμως και σε μια πρωτόγνωρη αυτογνωσία.
 ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (ΑΓΑΛΜΑ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΣΤΙΣ 7.30μ.μ. 
 ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
6983026656 (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ)
6944797461 (ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ)                        
6977019790 (ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/2/2017 η επίσκεψη του συλλόγου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο . Η φιλόλογος- ξεναγός Νατάσσα Αβραμίδου μας ξενάγησε στην περιοδική έκθεση «Οδύσσειες».

Μέσα από τις 3 θεματικές ενότητες της έκθεσης (ΤΑΞΙΔΙ – ΙΘΑΚΕΣ - ΕΞΟΔΟΣ)  «ακολουθήσαμε» τον άνθρωπο στο (εμπνευσμένο από την Οδύσσεια) περιπετειώδες ταξίδι στον χρόνο, να μοχθεί , να δοκιμάζει τις αντοχές του, να παλεύει να τιθασέψει το περιβάλλον, να αγωνίζεται για να επιβιώσει, να ταξιδεύει, να αναζητά και να γεννά  ιδέες, να δημιουργεί, να ερωτεύεται... για να αντιμετωπίσει τη φθαρτότητα της ύπαρξης του.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η «συνάντηση» αρχαιολογίας και ποίησης,  με τον λόγο των νεοελλήνων ποιητών (Κ. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη και Γ. Ρίτσου) να ενισχύει  ποιητικά την ερμηνευτική προσέγγιση των έργων .

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ξενάγηση, αρκετοί μάλιστα μαζί με τις οικογένειές τους, η οποία έκλεισε στο τελευταίο έκθεμα με στίχους από τον “Μικρό Ναυτίλο” του Ο. Ελύτη”  :

«Παραλαμβάνεις από τους Δίες τον κεραυνό
Και ο κόσμος σου υπακούει. Εμπρός λοιπόν....
Από σένα η άνοιξη εξαρτάται.  Τάχυνε την αστραπή.»

 Γνωρίζοντας και μέσα από  τα αρχαιολογικά ευρήματα της εθνικής μας κληρονομιάς  τον αέναο αγώνα του καθημερινού ανθρώπου για μια ζωή που δε θα του στερεί αυτά που ο ίδιος δημιουργεί, παλεύουμε και σήμερα ώστε αυτή του η διεκδίκηση  με τον συλλογικό μας αγώνα να βρει επιτέλους τη δικαίωσή της.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μια ανοιξιάτικη ξενάγηση  για την οποία σύντομα θα σας ενημερώσουμε.

18 Φεβ 2017

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

•  Με την τελευταία Υπουργική Απόφαση για το νέου τύπου Ολοήμερο Σχολείο, καταργήθηκε  από το σχολικό έτος 2016-17 το δικαίωμα επιλογής Β'
Ξένης Γλώσσας. Από μια - συνήθως μικρή –  πλειοψηφία των
προτιμήσεων των μαθητών ανά τμήμα καθορίστηκε να  διδάσκεται στα
παιδιά της Ε’ Δημοτικού μόνο μία γλώσσα, ή η Γαλλική  ή η Γερμανική.

Με αυτή την τακτική  το φαινόμενο θα επεκταθεί μελλοντικά και στα Γυμνάσια, αφού οι μαθητές του δημοτικού που αναγκάστηκαν να διδαχθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα, κάποια διαφορετική  από την επιλογή τους , λογικά θα προτιμήσουν να επιλέξουν  και  Γυμνάσιο της περιοχής με την ίδια Β' ξένη  γλώσσα.

• Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας με τη διευκρινιστική εγκύκλιό του  στις 30/5/2016, ενώ δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού τμήματος και στη γλώσσα που μειοψήφισε  με  κατώτατο όριο τους 14 μαθητές (αντί για 12 όπως ίσχυε), ταυτόχρονα απαγορεύει να σχηματιστούν παράλληλα τμήματα σε μία ξένη γλώσσα που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25, για να μην είναι τα ξενόγλωσσα τμήματα της Ε΄ τάξης περισσότερα από τα  τμήματα της γενικής  παιδείας.
Παράδειγμα: Οι μαθητές  δύο τμημάτων της Ε’ είναι 45. Από αυτούς οι 29 επιλέγουν τη γλώσσα Α και οι 16 τη γλώσσα Β.                                                                                        

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν επιτρέπεται ο σχηματισμός δύο τμημάτων στη γλώσσα Α + ένα τμήμα στη γλώσσα Β, δηλ. 3 ξενόγλωσσα, επειδή ξεπερνούν κατά ένα τμήμα τα τμήματα της Ε’ τάξης. Έτσι, ενεργοποιείται η Υπουργική Απόφαση και όλοι οι μαθητές θα διδαχθούν αναγκαστικά  τη γλώσσα Α που πλειοψήφισε.

•  Φέτος το 30% των μαθητών διδάσκεται άλλη γλώσσα από την αρχική του επιλογή.

•  Στη Β' Αθήνας τα ποσοστά επιλογών Γαλλικής προς Γερμανική είναι 53% προς 47%.

•  Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών εξοικονόμησε,  σύμφωνα με υπολογισμούς, 60 εκπαιδευτικούς Γαλλικής και Γερμανικής σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι καλύφθηκαν με την πρόσληψη αναπληρωτών   μειωμένου ωραρίου, και από τον διορισμό των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2008.

Και το «ενδιαφέρον» του Υπ. Παιδείας  για τις  ξένες γλώσσες δε σταματάει εδώ.
Επεκτείνεται και στον τρόπο πιστοποίησης της γνώσης μιας ξένης γλώσσας.                                                                                  

Με την ψήφιση της  τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης 4452/2017 με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» εισάγει από τη μια μεριά τις νέες τεχνολογίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, όμως από την άλλη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τη συμμετοχή τους, αφού καθιερώνονται εξέταστρα για μια   διαδικασία που είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους!

Και με τις προηγούμενες και με τις καινούριες νομοθετικές ρυθμίσεις, και στον τομέα της  ξενόγλωσσης μάθησης, συνεχίζεται η εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία, οι οποίες περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο για «εξορθολογισμό του κόστους», με αποτέλεσμα και να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι όροι παροχής της δημόσιας εκπαίδευσης και οι γονείς να συνεχίζουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-       Άρση της ρύθμισης στην Υ.Α. για την πλειοψηφική επιλογή της Β’ Ξένης Γλώσσας και την επαναφορά του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής της.

-       Τον καθορισμό ανώτατου και όχι κατώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα Β’ Ξένης Γλώσσας. Σε πολλές περιπτώσεις τα ξενόγλωσσα τμήματα ξεπερνούν σε αριθμό μαθητών αυτά της γενικής παιδείας, γεγονός  που έρχεται σε αντίθεση με την παιδαγωγική και διδακτική των ξένων γλωσσών.

-       Από την στιγμή που υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα ξενόγλωσσα τμήματα, πρέπει  να επιτραπεί η δημιουργία β’ παράλληλου τμήματος στην ίδια ξένη γλώσσα, με σκοπό την  ξενόγλωσση διδασκαλία σε ολιγομελή τμήματα, αλλά και την κάλυψη του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

-       Να αποσυρθεί η σχετική διάταξη της καταβολή εξέταστρων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 23 /2 / 2017 ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2-4 Μ.Μ..

Την Τρίτη 14 του Φλεβάρη 2017, μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ,  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της         ΔΟΕ  μαζική σύσκεψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην οποία συζητήθηκε  η οργάνωση της δράσης  και  η  επιτυχία της κινητοποίησης  στις 23 του Φλεβάρη  2017 στις 2 μ.μ. μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας.

 Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από αναπληρωτές και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και ΕΛΜΕ που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 23ης Φλεβάρη (συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Πειραιά, ΣΤ ΕΛΜΕ, ΕΛΜΕ Β ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ και οι ΣΕΠΕ: Γ. Σεφέρης, Σωκράτης, Παπαμαύρος, Ιμβριώτη, Έλλη Αλεξίου, Πρόοδος).

Οι αναπληρωτές που πήραν το λόγο τόνισαν ότι πρέπει να μπει τέρμα στην αδιοριστία, στην ελαστική εργασία, στην κινητικότητα, στη διάσπαση των αναπληρωτών, στις ομαδοποιήσεις και στην ανθρωποφαγία.

Αποφάσισαν ότι ο αγώνας για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα εργασιακά και συνδικαλιστικά πρέπει να ενταθεί και ότι είναι απαραίτητο αυτή η δράση τους πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα όλων των εργαζομένων και γι αυτό η συμμετοχή τους στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 21ης Φλεβάρη επιβάλλεται να είναι μαζική και δυναμική.

Στις 23 Φλεβάρη, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, οι αναπληρωτές συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών.Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στηρίζοντας την κινητοποίηση αποφασίζει να κηρύξει 2ωρη  διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη  23 /2  από τις 2μ.μ ως τις 4μ.μ και  καλεί τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο Υπ. Παιδείας. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σε απάντηση  της επιστολής σας  με αρ. πρωτ. 2786/3-2-2017 για τον ορισμό εκπροσώπων του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  στην Σχολική Επιτροπή  Μονάδων  Π.Ε. του Δήμου Ν.Ιωνίας σας γνωστοποιούμε  ότι με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας  κατά τη συνεδρίασή του στις  7/2/2017 δεν ορίζουμε εκπροσώπους  για το παραπάνω όργανο,  εφόσον διατηρείται  το απαράδεκτο  νομικό  καθεστώς  της  υποχρεωτικής υποβολής  δήλωσης «πόθεν έσχες» για τους εκπαιδευτικούς που μετέχουν σ΄αυτό, τη στιγμή μάλιστα  που ίδιοι δε  διαχειρίζονται  χρήματα  των  επιχορηγήσεων  του Κρατικού Προϋπολογισμού  προς τις σχολικές επιτροπές.  
                                       
Θεωρούμε ότι με την υποχρεωτικότητα της υποβολής στην πράξη «υποχρεώνονται» να απέχουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές από τα συλλογικά όργανα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.


Επειδή η απόφασή μας δεν στρέφεται  ενάντια  στη σύσταση και  λειτουργία  του συγκεκριμένου  θεσμοθετημένου  οργάνου  εκπρόσωποι του συλλόγου μας  θα παρίστανται  στις συνεδριάσεις  του ως παρατηρητές.

15 Φεβ 2017

ΝΕΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!


Άλλη μια νομοθετική διάταξη, που αφορά την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, πιστή στις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή (άρθρο 11 του νομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Παιδείας). Συγκεκριμένα με Βασικό παρονομαστή τον ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ : 
1.   Αντί να καταργήσει το απαράδεκτο καθεστώς της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης μέσα στο «δημόσιο» γενικό σχολείο, προβλέπει τη γενίκευσή της τώρα και στα ειδικά σχολεία, καλώντας ταυτόχρονα τους γονείς να αναζητήσουν με δική τους ευθύνη την προσκόμιση του ποινικού μητρώου των προσλαμβανομένων. ΝΤΡΟΠΗ!!  Σε αυτές τις συνθήκες χιλιάδες παιδιά θα οδηγηθούν στο κοινωνικό περιθώριο και θα προστεθούν στα χιλιάδες παιδιά που  οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα και δε λαμβάνουν κανενός είδους φροντίδα και στήριξη.

2.   Βάζει επιπλέον εμπόδια για τη μείωση των μαθητών στη τάξη του γενικού σχολείου, στην οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δυσκολεύοντας ακόμα παραπέρα την απόφαση για το σπάσιμο των τμημάτων, η οποία, βέβαια, δε συνιστά παιδαγωγική παρέμβαση για το παιδί που έχει ανάγκη απλά δίνει μια «ανάσα» στην καθημερινή ασφυκτική μαθησιακή διαδικασία.

      Αρνούμαστε να ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ  στη μόρφωση,  το δικαίωμα στη ζωή. Αυτή η πολιτική, με τα δημοσιονομικά της, τους ισοσκελισμένους  προϋπολογισμούς, τα πρωτογενή πλεονάσματα πετάει στα αζήτητα τις ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας.

Αρνούμαστε  στις σημερινές σύγχρονες συνθήκες, όπου η τεχνολογική, και όχι μόνο, εξέλιξη μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες να παζαρεύουμε  τι περισσότερο θα χάσουμε.

·        Εδώ και τώρα να αποσυρθεί ο απαράδεκτη ρύθμιση που αφορά στην ειδική εκπαίδευση.
·        Κατάργηση της ιδιωτικής παράλληλης. Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών.
·        Αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών στην ειδική εκπαίδευση.
·        Μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε όλες τις δομές τις ειδικής εκπαίδευσης και της παράλληλης στήριξης.

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει μεταταγμένους και συναδέλφους που δεν έχουν πάρει ακόμα μετάθεση!


Το καλοκαίρι του 2013, με το άρθρο 82, παρ. 11 του Ν. 4172/2013, μετατάχθηκαν 3559 εκπαιδευτικοί κοινών (Γυμναστές, Μουσικοί, Αγγλικών) και μη κοινών (Γαλλικών, Γερμανικών, Καλλιτεχνικών, Θεατρολόγοι, Πληροφορικής) ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια (ΔΕ) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ), με τη δέσμευση ότι θα τους δοθούν άμεσα οργανικές θέσεις.
Την ίδια περίοδο έμειναν εκτός μεταθέσεων, Γυμναστές, Μουσικοί και Αγγλικών που προϋπήρχαν στην ΠΕ, που για χρόνια δεν έπαιρναν μετάθεση και την είδαν να γίνεται μακρινό όνειρο αφού στις αιτούμενες θέσεις μετατάχθηκαν συνάδελφοί τους από τη Δ.Ε.
Για το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο έγιναν οι μετατάξεις (αβεβαιότητα, κίνδυνος διαθεσιμότητας κ.τ.λ.) και τις διάτρητες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, η κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη. Η συνέχιση όμως αυτής της κατάστασης βαραίνει εξ ολοκλήρου τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έταζε άμεση λύση και 2 χρόνια μετά δεν έχει κάνει τίποτα!
Φτάσαμε στο 2017, πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, και το ζήτημα αυτό ταλανίζει τόσο τους μεταταγμένους, που δεν έχουν οργανική θέση, όσο και τους αμετάθετους που παραμένουν χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί έχουν αναγκαστεί να πάρουν ακόμα και άδεια άνευ αποδοχών γιατί δεν αντέχουν τα διπλά οικογενειακά βάρη!
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα. Να πάρουν μετάθεση οι αμετάθετοι και οργανική θέση όλοι, μεταταγμένοι και αμετάθετοι που θα μετατεθούν!

Απαιτούμε να δοθεί λύση άμεσα πριν τις νέες μεταθέσεις:
1.   Να δοθεί η δυνατότητα να γυρίσουν στη Δευτεροβάθμια σε όσους μεταταγμένους το επιθυμούν.

2.   Να αποδοθούν αμέσως οργανικές σε όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς για τις μη προϋπάρχουσες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικότητες (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών).


3.   Για τους εκπαιδευτικούς των κοινών ειδικοτήτων (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής), να γίνει ενιαία μοριοδότηση (ανά ειδικότητα και μεταθετική περιοχή) για τους μεταταγμένους και όσους αμετάθετους υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης το σχολικό έτος 2012-2013 και το 2013-2014. Να συμπεριληφθούν και όσοι έκαναν αίτηση μετάταξης το 2013, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Να συνταχθούν οι πίνακες (ανά μεταθετική περιοχή) με βάση τα μόριά τους.

4.   Να πάρουν μετάθεση αναδρομικά, κατά προτεραιότητα και με βάση την τότε υπηρεσιακή τους κατάσταση αλλά και τις τότε προτιμήσεις τους όσοι εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων (Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής) δούλευαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και είχαν κάνει αίτηση το σχολικό έτος 2012-2013 και το 2013-2014 και είχαν περισσότερα ή ίσα μόρια με τον τελευταίο μεταταγμένο της ίδιας ειδικότητας (πάντα για την ίδια μεταθετική περιοχή)

5.   Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, να γίνει αμέσως τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων (μεταταγμένων και αναδρομικής μετάθεσης) σε οργανικές θέσεις, που υπάρχουν ή που συστήνονται, με βάση τα μόριά τους.


Δεν υπάρχει άλλη ανοχή! Καμία άλλη αναβολή!

Εδώ και τώρα δώστε λύση στο πρόβλημα!
11 Φεβ 2017

«ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και καθημερινά χιλιάδες παιδιά του πολέμου, εγκλωβίζονται στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να «μιλήσουμε» στους μαθητές μας!

  Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στη δράση της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.), με θέμα το ποί­η­μα του Πα­λαι­στι­νί­ου εθνι­κού ποι­η­τή και αγω­νι­στή ποι­η­τή Μαχ­μούτ Ντα­ρουίς (1942-2008) :

             "ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" (βλ. eedye.gr)

Μέσα από τη δράση αυτή, να καλέσουμε τους μαθητές μας «να σκεφτούν τους άλλους» με την τέχνη τους, με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια του. Η δράση αυτή είναι συνέχεια των δύο προηγούμενων που διοργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε., για τις αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς: «Μια ζω­γρα­φιά για την ει­ρή­νη» το 2015 και «Κα­νείς δεν επι­λέ­γει να γίνει πρό­σφυ­γας» το 2016. 

Να σκέφτεσαι τους άλλους
Καθώς ετοιμάζεις το πρωινό σου, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Μην ξεχνάς να ταΐζεις τα περιστέρια.
Όταν πολέμους ξεκινάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Μην ξεχνάς όσους λαχταρούν την ειρήνη.
Όταν πληρώνεις το νερό, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που μόνο τα σύννεφα έχουν να τους θηλάσουν.
Όταν γυρνάς στο σπιτικό σου, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Μην ξεχνάς όσους ζουν σε αντίσκηνα.
Όταν τα αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.
Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.
Και καθώς σκέφτεσαι εκείνους τους άλλους,
στον εαυτό σου γύρισε και πες:
«Αχ και να ήμουν ένα κερί στο σκοτάδι».


        Για την οργάνωση της δράσης:
  Τα έργα  μπο­ρούν να είναι ατο­μι­κά ή ομα­δι­κά σε όλες τις μορ­φές της καλ­λι­τε­χνι­κής – πνευ­μα­τι­κής δη­μιουρ­γί­ας: μου­σι­κή, βί­ντεο, ζω­γρα­φι­κή, κολ­λάζ, αφι­σέ­τες ή με­γά­λα τα­μπλό, κεί­με­να, φω­το­γρα­φί­ες κλπ. Οι ατο­μι­κές προ­σπά­θειες, όσον αφορά τη γρα­φι­κή ύλη, να έχουν διά­στα­ση σε μέ­γε­θος χαρ­τιού Α3 ή Α4 και οι ομα­δι­κές μπο­ρούν να είναι και σε με­γά­λα τα­μπλό, χωρίς να αποκλείεται κάθε άλλη πρω­το­βου­λία.

   Σας καλούμε να στέλνετε στο Δ.Σ ως Σύλλογος Διδασκόντων ή και μεμονωμένα ως τάξη  του σχολείου σας τα έργα των μαθητών σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017 για να παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις των ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας σε συνεργασία με την τοπική Επιτροπή Ειρήνης.

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣΥΝΑΔΕΛΦOI – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣEΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΑΙ  ΣΤΑ  ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.   
Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΚΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

   
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2
ΣΤΟ 1Ο   Δ.ΣΧ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΣΤΙΣ  6.00 Μ.Μ.

                       
                         ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ             ΣΤΙΣ    14/2  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΒΑΘΗ  ΣΤΙΣ 1.00 μ.μ.

ΣΤΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ  ΤΩΝ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ                               
ΣΤΙΣ 14/2  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ  ΔΟΕ  6.00 μ.μ.

ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ                  ΣΤΙΣ  21/2  ΣΤΗΝ  ΟΜΟΝΟΙΑ   6.00 μ.μ.

ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                              ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/2  ΣΤΙΣ  2μ.μ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 1.30 μ. μ. πλατεία Βάθη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι                                                                            
Η εφαρμογή των μνημονίων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ  οδηγεί τους φτωχούς, μικρομεσαίους αγρότες  της πατρίδας μας,  στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Κυβέρνηση-Ε.Ε επιχειρούν  το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς για τα κέρδη των μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών  που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συν/φους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την Τρίτη 14 Φλεβάρη στις 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη. Μαζί με τους αγρότες, τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες να υψώσουμε κοινό μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπαγορεύεται από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.
            ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 1.30 μ. μ. πλατεία Βάθη
ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ  ΜΙΑ  ΦΩΝΗ  ΚΑΙ  ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΙΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΘΙΑΣΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Πολλές φορές ως σήμερα, ο σύλλογος μας έχει  καταγγείλει τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που χρησιμοποιούνται σαν μοχλός  για να δεθεί το ¨νέο σχολείο¨ με τους ¨χορηγούς¨,  θα διαφοροποιεί το εκπαιδευτικό περιεχόμενο από σχολείο σε σχολείο, θα παρέχει αντί για γνώσεις,  δεξιότητες και πληροφορίες, θα σπρώχνει τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών από νωρίς στην κατάρτιση, για να προετοιμάζονται, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, ως φτηνό, ευέλικτο, απασχολήσιμο και ανασφάλιστο δυναμικό,  χωρίς απαιτήσεις και διεκδικήσεις.

    Κι ενώ το κράτος αφενός εφαρμόζει ''κόφτη'' και στην παιδεία στερώντας τα απαραίτητα από τα παιδιά (εποπτικό υλικό,μόνιμο διδακτικό προσωπικό, ακόμα και μόνιμη καθαρίστρια κτλ) αφετέρου ¨προτείνει'' στους εκπαιδευτικούς διάφορα  ευρωπαϊκά προγράμματα διαφημίζοντας πως αν υλοποιηθούν θα αποφέρουν τάχα στο σχολείο χρήματα… (που βέβαια του έχει στερήσει).

  Τι κι αν αυτά τα προγράμματα αφαιρούν χρόνο από μαθήματα που προωθούν την κριτική σκέψη; ( Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα κλπ). Σκοπός είναι μέσα από αυτά οι μαθητές να μάθουν τις «αξίες» της ΕΕ (όπως αυτής του ''Ευρωπαίου πολίτη'', της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και να πάρουν τις “εγγυήσεις των μίνιμουμ δεξιοτήτων'' που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σήμερα) προβάλλοντας πολλές φορές την ανταλλαγή μαθητών μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων ως δωρεάν ταξιδιωτική ευκαιρία. (Το τυράκι στη φάκα...)

     Ο πραγματικός όμως  ρόλος του δασκάλου είναι να μαθαίνει στα παιδιά «γράμματα»,  να προετοιμάζει αυριανούς ανθρώπους με κριτική σκέψη , που θα διεκδικούν  τα δικαιώματα τους αμφισβητώντας την ταξική αδικία και ανισότητα και όχι  να πλασάρει προγράμματα εξωραϊσμού στα μάτια των μαθητών του, της ΕΕ των  πολέμων, του νέου εργασιακού μεσαίωνα και του «εξορθολογισμού» του κόστους της Εκπαίδευσης  για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

      Όμως αυτόν τον ρόλο κάποιοι,  δυστυχώς και  μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα τον αμφισβητούν και τον πολεμούν!  
Τελευταίο παράδειγμα συμπεριφορά διευθυντή δημοτικού σχολείου της περιοχής μας  που, μπροστά στην  αγωνία του να προωθήσει αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση,  ειρωνεύτηκε την αντιπρόεδρο του Δ.Σ και τους συναδέλφους που δε θέλησαν να αναλάβουν κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, φτάνοντας στο σημείο να τους χαρακτηρίσει ''υποκριτές'' γιατί ενώ δεν θέλουν τα λεφτά που μπορεί να κερδίσει το σχολείο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντούτοις δέχονται την πρόσληψη  αναπληρωτών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ!!   Προφανώς δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις του συλλόγου μας, γιατί θα ήξερε  τη θέση μας για μόνιμους διορισμούς.  Αν και το σ.κ. παλεύει για μόνιμους διορισμούς, δεν είναι «αδιάφορο» για τη διεκδίκηση  κονδυλίων για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και για τα δικαιώματα των συναδέλφων αναπληρωτών.

 Ως υποκριτές επίσης χαρακτήρισε και τους συναδέλφους που φροντίζουν για την προσωπική τους μόρφωση συνεχίζοντας τις σπουδές τους, λέγοντας ότι το κάνουν  ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης!! Φαίνεται ως αυριανός αξιολογητής τροχίζει τα μαχαίρια του(;;) Τέτοιες απειλές και ειρωνείες δε μας τρομάζουν! Τον δικό τους τρόμο  δείχνουν, με κάτι τέτοια, ορισμένοι  μπροστά στις επικείμενες  κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης διότι θα φανεί ότι δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ως το μακρύ χέρι του Υπουργείου.

OXI ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ!
ΕΞΩ ΟΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

10 Φεβ 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ (Ν.ΙΩΝΙΑ)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πληροφορηθήκαμε ύστερα από  γραπτή καταγγελία, της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Γονέων, μέλλον της παιδείας, μόρφωση για όλους», προς το Δ.Σ. του συλλόγου μας, φαινόμενα αποκλεισμού της υποψηφιότητας γονέων που μετέχουν στην  παραπάνω κίνηση από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σε Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου της Ν.Ιωνίας. Ο αποκλεισμός αυτός προήλθε  ύστερα από απόφαση Γ.Σ: «Να μη είναι κανείς υποψήφιος από όσους ήταν μέλη του Δ.Σ.  την περίοδο 2012-14» (;;) Αργότερα όπως πάλι πληροφορηθήκαμε κάποιοι (ποιοι αλήθεια; Νέα ΓΣ;  Το απερχόμενο Δ.Σ. που δεν υφίσταται ως όργανο μετά την απολογιστική Γ.Σ; Η Εφορευτική Επιτροπή;) αναίρεσαν αυτή την απόφαση (;;) για κάποιον υποψήφιο.

Θεωρούμε ότι τέτοιες τακτικές, όταν (σύμφωνα με την καταγγελία) συνοδεύονται από προπηλακισμούς σε πρόσωπα που έχουν δείξει ώς τώρα με τη συμμετοχή τους στο γονεϊκό κίνημα και την αγωνιστική τους συμπόρευση με το εκπαιδευτικό σ. κ. ότι υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που υποβαθμίζουν συνεχώς τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, καταστρατηγούν κάθε έννοια συνδικαλιστικής δεοντολογίας.  Tις  καταδικάζουμε ως παράνομες και πραξικοπηματικές  αφού δε συνάδουν  σε καμία περίπτωση ούτε με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστικών φορέων (ν.1264 – ν.1566 ) ούτε και με τα καταστατικά των συλλόγων γονέων.

Κανείς,  ακόμα και μια Γ.Σ. δεν μπορεί να αποκλείσει το  οποιοδήποτε μέλος συλλόγου γονέων  από  το δικαίωμά του να θέσει  υποψηφιότητα  σε αρχαιρεσίες. Μια τέτοια απόφαση είναι άκυρη!! Και  αν δε μαρτυρά άγνοια των δημοκρατικών διαδικασιών, υποκρύπτει σίγουρα πολιτικές σκοπιμότητες...

Κάποιοι φαίνεται  ενοχλούνται από τη στάση  όσων  πιστεύουν  ότι και  οι Σύλλογοι Γονέων πρέπει να κινούνται σε αγωνιστική- διεκδικητική κατεύθυνση για μια παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δε διστάζουν να το δείξουν ακόμα και με αντιδημοκρατικές ενέργειες.9 Φεβ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/2/2017


8 Φεβ 2017

ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΟΑΣΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΡΤΑ   ΟΑΣΑ   ΑΠΟ 1/3/2017

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2    ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ  6983026656

ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ  6944797461

Προς:
Τις Ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ
(με την παράκληση να ενημερωθούν οπωσδήποτε
και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ
Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (ΑΔΕΔΥ-ΟΑΣΑ) για το διάστημα 20.01.2017 – 19.01.2018 για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σας κάνουμε γνωστό ότι οι κάρτες που λήγουν Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2017, θα ανανεωθούν αρχικά με χάρτινες (στέλεχος – κουπόνια) και στην πορεία (από Απρίλιο έως 31.12.2017) θα αντικατασταθούν με ηλεκτρονικές κάρτες. Για την έκδοσή τους απαιτούνται -σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ- στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην επισυναπτόμενη φόρμα (Πίνακας Περιγραφής Υποχρεωτικών Πληροφοριών Προσωποποίησης), με την επιφύλαξη στο ποια από αυτά θα χρησιμοποιηθούν ή όχι, αν θα αλλάξουν ή αν θα ζητηθούν περισσότερα στοιχεία.
Συγκεκριμένα η σύμβαση μας με τον ΟΑΣΑ τονίζει:
«…θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι στο προσεχές διάστημα προβλέπεται η μετάβαση στο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου. Για να εξελιχθεί η μετάβαση ομαλά παρακαλούμε για την έγκαιρη εκ μέρους σας προετοιμασία και αποστολή των στοιχείων που θα ζητηθούν, προσθέτοντας σε αυτά τόσο τον τύπο της κάρτας που προμηθεύεται κάθε εργαζόμενος/μέλος, όσο και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της προαναφερθείσας κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο θα προσωποποιηθούν οι κάρτες εύκολα και θα φορτωθούν αυτόματα με την εναπομείνασα αξία τη στιγμή της μετάβασης.»
Ο πιστοποιημένος υπεύθυνος καρτών κάθε Σωματείου-Συλλόγου, Ομοσπονδίας θα πρέπει με ευθύνη του τα στοιχεία που θα συλλέγει να τα διαφυλάσσει και διασφαλίσει. Παράλληλα, θα πρέπει να τα καταχωρεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ σε ειδική φόρμα (υπό κατασκευή) που για τη διαχείριση της θα του δοθεί αυστηρά προσωπικός κωδικός από τον διαχειριστή  της ιστοσελίδας (για τη διαδικασία αυτή θα ενημερωθείτε εκ νέου με εγκύκλιο).
Σημείωση: Όσοι δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία τους που απαιτεί η σύμβαση συνιστούμε να μην ανανεώσουν ή για όσους σκέπτονται για πρώτη φορά να αγοράσουν κάρτα, να μην προβούν στην αγορά της γιατί κατά τη μεταβατική διαδικασία της αντικατάστασης της με την ηλεκτρονική κάρτα, θα χάσουν την εναπομείνασα αξία της κάρτας.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  170€ – 13% = 147,90 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλας-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο Μετρό στο τμήμα Κορωπί –Αεροδρόμιο.
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €
ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.
Σημειώνουμε ότι όλα τα φυσικά μέλη (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν το δικαίωμα να πάρουν τη νέα κάρτα.

F1    ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θεσμοθετήθηκε αποζημίωση επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Συγκοινωνιακά Μέσα. Κατά τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 24ωρες απεργίες. Συνεπώς, οι κάτοχοι ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες αυτούς δικαιούνται αποζημίωση, η οποία υπολογίζεται για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα σε 5€ και για τους κατόχους ετήσιας κάρτας για όλα τα μέσα Αεροδρομίου σε 8€.
Οπότε, για τους κατόχους ετήσιων καρτών που περιλάμβαναν τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο 2016, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας  330€ – 15% = 280,50 -5 = 275,50€
ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€-15% = 416,50 -8 = 408,50€
Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου πρέπει να διαπιστώσει εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιούται την επιπλέον έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ και να τον ενημερώσει για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει.
Να σημειώσουμε ότι ο ΟΑΣΑ έχει πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για τους σημερινούς κατόχους των παλαιών καρτών που δικαιούνται την έκπτωση των 5 ή 8 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου θα πρέπει να ζητά και να βλέπει την παλαιά κάρτα του ενδιαφερόμενου για να του χορηγείται αυτή η επιπλέον έκπτωση. Αν δοθούν ψευδή στοιχεία ο ΟΑΣΑ που κάνει αυτομάτως την αντιπαραβολή θα το διαπιστώσει και το Σωματείο αλλά και ο ενδιαφερόμενος θα έχουν πρόβλημα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες τις άλλες περιπτώσεις που η κάρτα δεν συμπεριλαμβάνει όλουςτους παραπάνω μήνες, δεν υπάρχει καμία έκπτωση.
Εάν περιέχει έναν ή δύο από τους παραπάνω μήνες, τότε θα γίνεται ανάλογη έκπτωση με βάση το γεγονός ότι για το μήνα Μάρτιο 2016, η επιπλέον έκπτωση  είναι 0,50€, για το μήνα Μάιο 2016 είναι 4€, για το μήνα Ιούλιο 0,50€, όσον αφορά στις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Αντίστοιχα, για τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών Αεροδρομίου, η επιπλέον έκπτωση είναι 0,50€ για τον Μάρτιο 2016, 6,50€ για τον Μάιο 2016 και 1€ για τον Ιούλιο 2016.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η χορήγηση των προαναφερόμενων καρτών γίνεται μόνο μαζικά – συλλογικά από τα Σωματεία – Συλλόγους, Ομοσπονδίες και όχι ατομικά.
Στην περίπτωση που γίνει ατομική κατάθεση φυσικού μέλους τα χρήματα χάνονται.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του Δ.Σ. του Σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς δύο (2) φωτογραφίες και τα στοιχεία τους όπως αναφέρεται στη σύμβαση. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) και τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων (φόρμα) για όλες τις κάρτες, καταθέτει το συνολικό χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό  του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK  Νο GR91 0140 3580 3580 0200 2000 717 για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη – καταθετήριο από την τράπεζα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μία συνολική κατάθεση  – ένα καταθετήριο!
Στη συνέχεια επικοινωνεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο τηλέφωνο 213.16.16.900 (γραμματεία) και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Η γραμματεία τον ενημερώνει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία μας για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση, προσκομίζοντας βεβαίωση του Συλλόγου ότι οι αναγραφόμενοι συνάδελφοι είναι μέλη του, με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ (κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού που θα κανονιστεί από τη γραμματεία της ΑΔΕΔΥ), όπου αφού προσκομίσει:
1.   την πρωτότυπη απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
2.   τη βεβαίωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και
3.   τον αριθμό των ετήσιων και εξαμηνιαίων καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα
θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες.
Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Σωματείου – Συλλόγου, Ομοσπονδίας προσέρχεται στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιδίδοντας το σχετικό τιμολόγιο που πήρε από τον ΟΑΣΑ και αφού επικολλήσει τις φωτογραφίες και αναγράψει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου,  τις σφραγίζει και μετά τις αποδίδει στους δικαιούχους.
Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν ακριβώς ένα χρόνο και ένα εξάμηνο αντίστοιχα.
Όλη αυτή η διαδικασία, για δική σας διευκόλυνση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί:
  • Έως και Τετάρτη 22/2/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/3/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/2/2017.
  • Έως και Τρίτη 21/3/2017 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από 1/4/2017. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δ.Σ. του σωματείου τους έως τις 17/3/2017.
Όσον αφορά στους κατόχους καρτών που λήγουν 31/01/2017, επισημαίνουμε ότι ισχύουν όλα όσα περιέχονται στην ανακοίνωση. Επειδή ο χρόνος έγινε πιεστικός λόγω μη έγκαιρης ενημέρωσης από τον ΟΑΣΑ για τα στοιχεία που χρειάζονται (φόρμα), παρακαλούμε, να γίνεται άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950).
Για Σωματεία – Συλλόγους που έχουν μόνο ένα (1) ενδιαφερόμενο για έκδοση κάρτας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (τηλ. 213.16.16.950).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.