Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Νοε 2017

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!



ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 13:30
 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35, ΠΕΙΡΑΙΑΣ) 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Όπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ξαφνικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο λόγος που επικαλούνται είναι ότι η συναδέλφισσα, που ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα), δεν έχει προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

            Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το τελευταίο πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που έληξε. Κατέθεσε τέλος τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απριλίου)!

Μια ημέρα αργότερα, το Υπουργείο Παιδείας με ένα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση αυτή (http://www.minedu.gov.gr/news/30968-20-10-17-diefkriniseis-gia-tin-anaklisi-anapliroton-ekpaideftikon-gia-to-didaktiko-etos-2017-2019).

Πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη! Πρόκειται για αίσχος!

            Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει βασικά κοινωνικά επιδόματα, το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες και την ίδια ώρα πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

            Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» απαιτεί να γυρίσει εδώ και τώρα στη δουλειά η συνάδελφος, με ταυτόχρονη προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας από την ημέρα που διορίστηκε, χωρίς καμιά διακοπή, αλλά και πληρωμή των ημερομισθίων που έχασε.

            Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου που διοργανώνςι η ΕΛΜΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30 έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 35).

Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου