Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

12 Ιαν 2014

"ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε." - Για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΤeachersforΕurope»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.«Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»                                        
Αρ. Πρωτ. 69
Νέα Ιωνία 10/1/2014
Προς : Τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον τύπο. Τους γονείς.
ΘΕΜΑ : Για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΤeachersforΕurope».
 Οι δάσκαλοι δεν είναι «παπαγαλάκια» της Ε.Ε.
·  Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα και σ΄ όλη την Ευρώπη πληρώνουν τις συνέπειες της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής» της εξυπηρέτησης των Τραπεζών και των άλλων Μονοπωλίων, ακόμα και με τη ζωή τους.
·  Την ώρα που η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαχειριστεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς, με σκοπό να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση για το κεφάλαιο.
·  Την ίδια ώρα, στήνονται μηχανισμοί εξωραϊσμού της ΕΕ, στοχεύοντας στη συνείδηση παιδιών με «εργαλείο» τους εκπαιδευτικούς. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα υλοποιήσουν το Φλεβάρη πρόγραμμα και καλούν δασκάλους σε επιμορφωτικό σεμινάριο για να τους διδάξουν «πώς να εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού!». Η συγκεκριμένη δράση, που ονομάζεται «ΤeachersforΕurope» (δάσκαλοι για την Ευρώπη), έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες που κατά καιρούς αναπτύσσονται σε σχολεία.



Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, «οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί καλούνται να παρακολουθήσουν προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις, τις οποίες θα συγκαλούν επιμορφωτές - απεσταλμένοι της ΕΕ, το Φλεβάρη. Στη συνέχεια θα υλοποιήσουν, μέσω πρακτικής εφαρμογής στα σχολεία όπου εργάζονται, εργασίες (in-class projects), τις οποίες θα ολοκληρώσουν στα μέσα Απρίλη».
Σύμφωνα με την πρόσκληση αυτή,  «Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι : Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας».
Όσο για τα παιδιά, στόχος είναι «Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους. Να συμμετέχουν σε ένα ενεργό δίκτυο ανταλλαγής απόψεων και … καλών πρακτικών στην εκπαίδευση εντός της ΕΕ».
Στοχεύουν να μετατρέψουν τους δασκάλους σε φερέφωνα των σάπιων αξιών της ΕΕ!
Στοχεύουν κατ΄ ευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό των μικρών μας μαθητών.

 
 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλεί τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο και την αποστολή των διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα σχολεία και να μην εμπλακούν σ΄ αυτά με κανένα τρόπο.
·  Να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί παπαγαλάκια της Ε.Ε. και της πολιτικής της. Να μη δεχτούν να παίξουν το παιχνίδι τους. Να διδάξουν στα παιδιά του λαού την αλήθεια κι όχι τα κάθε λογής, «καινοτόμα» ψέματα.
·  Να μην ξεχάσουν οι συνάδελφοι ότι είναι παιδαγωγοί κι επιστήμονες. Ότι τέτοιου είδους προγράμματα, έρχονται σε αντίθεση με τον ίδιο το ρόλο που πρέπει να έχει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη, που είναι πάνω απ' όλα
-  Να διδάσκει την αλήθεια.
-  Να βοηθά τους μαθητές να βγάζουν σωστά συμπεράσματα για το ποιος ευθύνεται για τη φτώχεια των οικογενειών τους, για την ανεργία των γονιών τους.
- Να τους προετοιμάζει ολόπλευρα για ό,τι θα έχουν να αντιμετωπίζουν στη ζωή τους και για να πάρουν τελικά τη ζωή στα χέρια τους και όχι να τους εκπαιδεύει στην υποταγή στις επιταγές των μονοπωλίων.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου